В габровския квартал Шести участък аниматори от музея Етър ще

...
В габровския квартал Шести участък аниматори от музея Етър ще
Коментари Харесай

Аниматори от габровския музей „Етър“ ще плетат с царевична шума

В габровския квартал " Шести сектор " аниматори от музея " Етър " ще демонстрират по какъв начин се плете с царевична шума (беленица). Работилницата ще е на 17 и на 18 юни, когато деца и възрастни ще могат да се научат да създават предмети за бита и декорация за дома от естествения материал, осведомиха от общината.

Миглена Въгленова, която дава отговор за връзките с обществеността, изясни, че плетенето и тъкането с беленица са домашни занятия , практикувани в предишното най-вече от дами за изработката на рогозки, кошници, панери , а през днешния ден на плетенето с беленица се гледа по-скоро като на креативно занятие. От нея се плетат произведения за всекидневието – подложки за сервиране, кутии за бижута, чанти, чехли. Царевичната шума е подобаващ материал и за основаването на стенни пана, кукли и цветя за украса. 

По време на работилницата ще бъде показана и фотографската галерия „ Етнообектив “ , част от фотоконкурс. Тя е отдадена на Еньовден – празник на слънцето, билките и водата. Работилницата ще е пред музейната Дечкова къща. Желаещите могат да я посетят гратис на 17 юни от 16:00 до 19:00 часа и на 18 юни в интервала 10:00 – 12:00 часа и 16:00 – 18:00 часа.

Изложбата и работилницата са част от самодейността “10 дни просвета в Шести сектор ” на община Габрово и Studio Komplekt.

Десетдневката стартира на 17-и и ще продължи до 26-и юни. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР