В Европейския съюз има положителна атмосфера по отношение на съживяването

...
В Европейския съюз има положителна атмосфера по отношение на съживяването
Коментари Харесай

Ердоган оптимист за евроинтеграцията на Турция

В Европейския съюз има позитивна атмосфера във връзка с съживяването на процеса за евроинтеграция на Турция, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии.

Турция желае ускорение на преговорния развой, обвързван с присъединението й към Европейския съюз като пълновръстен член, сподели още президентът пред публицисти в самолета на връщане от Вилнюс, където взе участие в срещата на върха на НАТО, показва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ще ускорим и договарянията за актуализиране на митническия съюз, което ще има позитивен резултат върху турската стопанска система. Надявам се да преодолеем и компликациите по въпроса за безвизовия режим за турски жители, сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

Турският президент заяви, че е изпратил основния си консултант Ариф Чагатай в Брюксел за договаряния, свързани с евроинтеграцията на Турция. Ердоган добави, че договарянията ще се състоят на следващия ден.

Надявам се, че диалозите ще бъдат ползотворни. Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен също насочи позитивно обръщение в това отношение, сподели Ердоган.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР