В ЕС обсъждат ограничения за движението на руските дипломати. Идеята

...
В ЕС обсъждат ограничения за движението на руските дипломати. Идеята
Коментари Харесай

В ЕС обсъждат ограничения за движението на руските дипломати

В Европейски Съюз разискват ограничавания за придвижването на съветските дипломати. Идеята е препоръчана от чешки политици в границите на договарянията по 12-ия пакет от наказания, оповестява английският вестник, представен от „ Фокус “.

Чешката република предлага да се издават визи и позволения за престояване на съветски дипломати, тъй че те да останат единствено в една страна и да не могат да се движат свободно в целия Европейски съюз. Представителите на страната също желаят от дипломатите от Русия да се одобряват единствено биометрични паспорти, защото те са по-трудни за подправяне.

Събеседник на FT изясни предлагането с това, че " сътрудници на ГРУ и други служби идват на територията на Чешката република “. Дискусията, както разяснява вестникът, е на ранен стадий и препоръчаните ограничавания най-вероятно няма да бъдат въведени в идващия пакет от наказания.

Според известия в медиите, като част от 12-ия пакет от наказания, Европейският съюз възнамерява да се откаже от съветските диаманти. Предложеният вид на рестриктивните мерки, в случай че бъде признат, ще бъде по-строг от тези на Съединени американски щати, защото Европейски Съюз обичайно е значим пазар за Alrosa. Според EUobserver възбраната за импорт на диаманти от Русия ще засегне бижутата, съдържащи диаманти и перли, в това число ръчните часовници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР