В емоционална реч украинският президент Володимир Зеленски критикува НАТО, че

...
В емоционална реч украинският президент Володимир Зеленски критикува НАТО, че
Коментари Харесай

Украинският президент: Ние сме воини на светлината. Историята на Европа ще запомни това завинаги

В прочувствена тирада украинският президент Володимир Зеленски подлага на критика НАТО, че отхвърля да наложи неразрешена за полети зона над Украйна.

Той съобщи, че това изцяло ще развърже ръцете на Русия, която ускорява офанзивите от въздуха, съобщи Асошиейтед прес.

" Всички хора, които умрат от този ден нататък, ще умрат и поради вас, поради вашата уязвимост, поради вашата липса на единение ", съобщи Зеленски в послание късно вечерта.

" Алиансът даде зелена светлина за бомбардиране на украинските градове и села, отказвайки да сътвори зона, неразрешена за полети ", акцентира той.

" Всичко, което алиансът съумя да направи, беше да прокара през системата си за доставки 50 тона дизелово гориво за Украйна. Вероятно с цел да можем да изгорим Меморандума от Будапеща ", съобщи Зеленски.

Той засяга даването през 1994 година на гаранции за сигурността на Украйна в подмяна на изтеглянето на нуклеарните й оръжия от руската ера.

" Не можете да ни платите с литри гориво за литрите наша кръв, пролята за нашата обща Европа ", съобщи още украинският президент.

Той сподели, че украинците ще продължат да се съпротивляват и към този момент са провалили проектите на Русия за светкавична инвазия, " устоявайки девет дни на мрак и зло ".

" Ние сме воини на светлината ", добави той. " Историята на Европа ще запомни това вечно ", добави Зеленски.

" НАТО съзнателно реши да не покрива небето над Украйна ", съобщи още той в обръщението си във " Facebook “.

" Смятаме, че страните от НАТО са основали разказ, че затварянето на небето над Украйна ще предизвика директна експанзия на Русия против НАТО.

Това е самохипноза на тези, които са слаби, вътрешно несигурни, макар че имат оръжия, неведнъж по-силни от нашите ", сподели украинският президент.

Припомняме, че НАТО отхвърли настояването на Киев за зона, неразрешена за полети, над Украйна.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че установяването на неразрешена за полети зона в Украйна от страна на Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО може да докара до пълномащабна война в Европа.

Той съобщи, че Вашингтон ще продължи да работи със съдружниците си, с цел да даде на украинците средства за отбрана от съветската експанзия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че зона, неразрешена за полети, над Украйна не е вид, който се преглежда от алианса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР