В „Електроразпределение Юг“, част от EVN Група, постъпи официална заявка

...
В „Електроразпределение Юг“, част от EVN Група, постъпи официална заявка
Коментари Харесай

Търговец на свободния пазар отново поиска „ЕР Юг“ да изключи тока на ВиК Сливен заради задължения


В „ Електроразпределение Юг “, част от EVN Група, постъпи публична поръчка от търговец на електрическа енергия на свободния пазар за прекъсване на електрозахранването към обекти на ВиК Сливен на 04.09.2019 година Като причина са посочени неизплатени отговорности за потребено електричество на водното сдружение към търговеца на електрическа енергия.

Подадените обекти за изключване са: „ Мараш I-ви Подем - гр. Сливен “ и „ Мараш II-ри Подем - гр. Сливен “. В „ Електроразпределение Юг “ няма информация кои места ще бъдат наранени от прекъсване на водоснабдяването. Предишната поръчка за изключване на обекти на ВиК Сливен беше за 15 август. „ Електроразпределение Юг “ е осведоми водното сдружение и локалната власт в Сливен за новопостъпилата поръчка.

„ Електроразпределение Юг “ прецизира, че ВиК Сливен закупува силата си от търговец на свободния пазар. Водният оператор заплаща към „ Електроразпределение Юг “ само цени за прилагане на мрежовите услуги на сдружението, които се контролират от КЕВР и не подлежат на директно договаряне.

„ Електроразпределение Юг “ като мрежови оператор е длъжен, според Закона за енергетиката, да съблюдава процедурата и да извърши поръчката, постъпила от търговеца на електрическа енергия. Ролята на „ Електроразпределение Юг “ в сходни случаи е ясно регламентирана от Закона за енергетиката в нормативно откритите задължения на мрежовите оператори на свободния пазар.

В тази връзка „ Електроразпределение Юг “ няма отношение към въпросите, касаещи комерсиалните взаимоотношения сред ВиК Сливен и определения от водното сдружение снабдител на електрическа енергия - по отношение на размер на дълга за употребявана електрическа енергия, периоди и способи на заплащане, контрактувана цена на силата и така нататък

В същото време „ Електроразпределение Юг “ показва вяра, че двете компании ще намерят метод за изчистване на комерсиалните искания между тях, с цел да не се стига до прекъсване на електрозахранването, а оттова и на водоснабдяването за клиенти на ВиК Сливен.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР