В ефира на държавната сръбска телевизия депутатът от Народната скупщина

...
В ефира на държавната сръбска телевизия депутатът от Народната скупщина
Коментари Харесай

Сръбски депутат замеси България в шпионския скандал

В ефира на държавната сръбска телевизия депутатът от Народната скупщина Милован Дрецун упрекна България, че прави " хибридни интервенции " против страната му и против Русия.

В предаването Дрецун беше поканен да разяснява горещия шпионски скандал, който избухна в Сърбия, откакто се появи видео, документирало по какъв начин почитан сръбски шпионин получава плик с пари от съветски посланик. Българинът Христо Грозев, който работи в уеб страницата за проверяваща публицистика Bellingcat, съумя да разпознава руснака от видеото - това е зам.-военният аташе в посолството в Белград Георги Викторович Клебан.

За да измести фокуса от Русия, Милован Дрецун избра да приказва за разкритието на Грозев, чиято журналистическа активност няма по какъв начин въобще да бъде свързвана с българската страна и разузнаване, както и за позицията на българската неправителствена организация Атлантически съвет, че България е в обсега на ракетните системи С-400, ситуирани в Сърбия. Атлантическият съвет на България също не е част от държавна или разследваща конструкция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР