В едно от големите дербита на 20-ия кръг от италианската

...
В едно от големите дербита на 20-ия кръг от италианската
Коментари Харесай

Милан "изби зъбите" на "вълците" на Моу и не изпуска Интер от поглед

В едно от огромните дербита на 20-ия кръг от италианската Серия А надигра Рома и победи с 3:1. Домакините имаха към два пъти повече опити за гол на " Сан Сиро ", а също така имаха и предимство при владеенето на топката. " Росонерите " изпуснаха много чисти положения, а също така на два пъти гредата ги лишаваше от още по-изразителен триумф. В последните секунди даже Златан Ибрахимович изпусна дузпа.
Гостите приключиха с цели двама души по-малко срещата, откакто първо в 74-ата минута Карсдорп получи втори жълт картон, а в последните секунди Манчини бе изпъден с пряк червен картон, което докара и до упоменатата изпусната дузпа.
Нападението на домакините бе поведено от Оливие Жиру, до момента в който Леао и Ибрахимович останаха на аварийна пейка. Именно френският нападател откри резултата след тъкмо изпълнена дузпа в 8-ата минута. Така всички вкарани голове на Жиру в Серия А са при семейства (5 гола).
Месиас удвои задатъка за домакините в 17-ата минута, преди Тами Ейбрахам да върне разликата на едно попадение. 10-ина минути преди края на постоянното време обаче появилият се от аварийна пейка Леао постави завършек на интригата с гол.
С триумфа Милан се приближи на една точка от градския си противник Интер, който има 46, само че е и с мач по-малко. Рома пък се отдалечи от топ 4 и остава с 32 пункта - 6 по-малко от четвъртия Аталанта, който е и с дуел пасив.
За Милан следва посещение на Венеция в края на седмицата (неделя - 9 януари), а по-късно и мач вкъщи от осминафиналите за Купата на Италия против Дженоа. Рома пък ще има нов тежък конфликт - домакинство против Ювентус в неделя (9 януари), а седмица по-късно и нов мач вкъщи от Серия А - против Каляри.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР