В един скандален, груб и лишен от каквито и да

...
В един скандален, груб и лишен от каквито и да
Коментари Харесай

Медиите в Скопие: Болезнена загуба, народът искаше да бием в нещо лошите съседи

В един абсурден, недодялан и лишен от каквито и да е футболни достолепия, само че извънредно прочувствен мач, България победи Северна Македония с 1:0 на футбол.

Победа, която въпреки и да не ни донесе спортно-технически дивиденти, бе посрещната много прочувствено в България поради грозно и жестоко освиркания ни химн в Скопие, както и неспирните обиди по нашите играчи през целия мач.

При съседите ни обаче страстите са на радикално противоположния полюс, тъй като те бяха тези, които в продължение на над три месеца чакаха този мач, а и потеглиха с „ огромната кошница “, с високопарни слова и упования за погром, написа Дир.бг.

В дните преди мача даже имаше апели и за възмездие, без да излиза наяве какво възмездие тъкмо може да се търси на футболния терен в протоколен мач.

Изключително доста българи, даже политическият хайлайф на страната ни изрази възмущението си от жестоко освиркания химн, което съвсем несъмнено ще донесе наказване на Северна Македония, само че локалните медии не се трогнаха изключително от грозните дейности на сънародниците си.

„ Sportmedia.mk “ написа, че това е може би най-болезненият мач в историята им, което е много любопитно на фона на обстоятелството, че действително дуелът бе единствено за чест, не и за класиране на каквото и да било.

А ето и цитати от написаното от медията:

„ Всеки да приказва каквото си желае, само че дуелът с България бе от огромно значение за Македония. За народа, за земята, за всички тези, които се усещат подтиснати от източния комшия по политическите въпроси от последните няколко години “.

Тези фрази от авторитетното северномакедонско издание идват на фона на явно празните приказки от локалния отбор, който се опитваше да убеди в дните преди мача, че политическият въпрос е оставен на назад във времето.

„ Стадионът беше цялостен – тъй като народът искаше победа. Народът пристигна да се радва, да види победа над неприятните съседи, които ни оспорват история, език и еднаквост. Не пристигнаха да гледат изгубения цикъл без късмет за класиране “.

„ Футболистите не извършиха тяхното предпочитание и изгубиха от най-омразния ни комшия. България си тръга с необятни усмивки и като огромен победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята “.

В различен собствен материал медията отделят особено внимание на публиката. Всички видяхме, че нейното държание бе скандално по всички аспекти на интернационалния футбол, само че в Скопие подобн нещо не бе усетено.

„ Шапки долу за публиката. Националите не са имали такава поддръжка, 15 000 се бориха за Македония. Това беше мач, който не трябваше да бъде изгубен “.

Медията „ Sport1.mk “, която преди първия мач сред двата отбора в Разград призоваваше състава си да ни вкара четири гола, по един за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото, също пусна специфична обява с освиркания химн, отбелязвайки случилото се със удовлетворение.

90 минути по-късно обаче се появи различен материал, а заглавието в него бе: „ Ужас! Десетима от Македония не заобиколиха загубата “.

Видеото с грозно освиркания ни народен химн обиколи обществените мрежи и в Западна Европа, а историята от близкото минало демонстрира, че сходни дейности са били наказвани строго от УЕФА, би било разумно това да се случи и със Северна Македония.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР