В две вечери рок музиката завладя Банско с концерти на

...
В две вечери рок музиката завладя Банско с концерти на
Коментари Харесай

Рок музиката покори Банско с концерти под открито небе

В две вечери рок музиката завладя Банско с концерти на откритата сцена на централния площад в планинския град.

Славин Славчев, рок групите "Ер огромен " и "Стилърс " свириха в границите на тазгодишното издание на "Пирински рок вечери ", предава Българска телеграфна агенция. Финал на музикалното събитие, което дава поръчката да се утвърди като обичаен летен фестивал в Банско, сложиха световноизвестният музикант Рони Ромеро и българската рок група "Еридан ".

Стотици хора извършиха площад "Никола Вапцаров " в границите на двудневните концерти. Рок музиката сподели, че има своето място в града, в който джаз, опера и фолклор от дълго време са на респект.

Преди концерта в събота (30 юли) хедлайнерът на второто издание на "Пирински рок вечери " Рони Ромеро, дружно с уредниците - Община Банско и "Дани Лазер Шоу ", дадоха конференция.

Банско е курорт на международно равнище и нашата упоритост е да работим на международно равнище със международни рок звезди, сподели пред публицисти Дани Георгиева от "Дани Лазер Шоу ". Тя добави, че началото на музикалното събитие, сложено през 2021 година, е провокирало огромен интерес, а задачата е всяка година да надграждат. Програмата, която плануват за идващото издание, дава обещание доста изненади, уточни Дани Георгиева.

В Банско вършим един богат летен културен и състезателен календар и в него има място за всяко изкуство, което се удостоверява и от интереса на хората, сподели на конференцията кметът на планинската община Иван Кадев.

В първите часове след идването си в Банско Рони Ромеро показа, че е впечатлен от архитектурата и образа на града. За идния концерт сподели, че след години участия на огромни подиуми по целия свят, близкият контакт с публиката е това, което го зарежда. Няколко часа по-късно, дружно с музикантите от "Еридан ", Ромеро накара стотици хора от всички възрасти да пеят и танцуват едни от най-големите шлагери от международната рок музика.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР