В домакинствата, където има деца, 96,7% имат достъп до интернет,

...
В домакинствата, където има деца, 96,7% имат достъп до интернет,
Коментари Харесай

Почти всяко домакинство с деца има интернет, все повече пазаруват онлайн

В семействата, където има деца, 96,7% имат достъп до интернет, демонстрират данни от изследване на Националния статистически институт.

Онлайн през тази година са 83,5% от всички българските семейства.

Коронавирус и използването на интернет

Спрямо 2020 година когато стартира Коронавирус пандемията, а от там и повишената нужда от работа и образование от разстояние поради ограниченията за обществена отдалеченост, растежът в покритието е с 4,6%.

През 2019 година 75,1% от семействата имаха достъп до световната мрежа

През 2021 година продължава наклонността от 2018 година повече хората да доближават до световната мрежа чрез мобилна връзка (75% от домакинствата), по отношение на тази посредством кабел(62,7).

Потребителите най-често употребяват световната мрежа за връзка, като 63,4% показват, че правят телефонни или видео диалози по интернет.

Все повече се доверяват на онлайн търговията

Пазаруващите онлайн за персонални цели през последните три месеца са е 19,6% или всеки пети, като по отношение на миналата година делът на хората ползващи мрежата за покупки пораства с 4 процентни пункта.

Най-активно интернет за покупки употребяват лицата с висше обучение (38,8%), както и хората във възрастовата група 25-34 години (34,3%).

Жените пазарят онлайн повече от мъжете - надлежно 20,3 и 18,8%.

Най-голям дял в покупките имат облеклата и аксесоарите – 76,4% от клиентите на онлайн магазините са показали ще са купили такива артикули. Следват спортните артикули 23,5%, мебели и артикули за дома и култивиран такъми – 22%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР