В документа се подчертава, че остава безпокойството, свързано с Инспектората

...
В документа се подчертава, че остава безпокойството, свързано с Инспектората
Коментари Харесай

ЕК пак ни скастри: В България няма достатъчно присъди за корупция по високите етажи на властта

В документа се акцентира, че остава безпокойството, обвързвано с Инспектората на Висшия правосъден съвет. Отсъствието на постоянни състезания при издигането на магистратите, съчетано с несъразмерното използване на краткотрайни премествания, рискува да даде отражение върху тяхната самостоятелност. Остават и провокациите при дигитализацията на правораздаването, написа БНР. Лобирането и отбраната на информаторите към момента не се контролират както би трябвало, макар че има проект за справяне с това. По време на пандемията са разпознати опасности от корупция в характерни браншове като ръководство на бюджетните средства и контрола, в това число и при публичните поръчки.

Все още провокира угриженост неналичието на ясна регулаторна рамка, която да подсигурява бистрота при разпределението на държавната реклама, макар че са подхванати ограничения в тази тенденция. Съществуващите правни защитни механизми за независимостта на публичните медии съществуват, само че не са задоволителни.

Професионалната конюнктура за публицистите едва се е подобрила през последната година, само че остават проблемите като достъп до социална информация, условия на работа и така наречен „ каузи плесници “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР