В доклада на ЕК за върховенството на закона в частта

...
В доклада на ЕК за върховенството на закона в частта
Коментари Харесай

Николай Денков: В доклада на ЕК за върховенството на закона ще има промени до последния ден

В отчета на Европейска комисия за върховенството на закона в частта за нашата страна ще има промени до последния ден. Това заяви министър председателят Николай Денков пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в двудневното съвещание на Европейския съвет, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция.

Той разясни, че това се постанова, с цел да бъде регистриран постигнатият от България прогрес. Очакваме почтен, правилен, задоволително съответен и явен отчет, уточни министър председателят. Той добави, че при диалога му с холандския министър председател Марк Рюте събеседникът му е бил " по-отворен в посока приемане в Шенген " на нашата страна. Денков уточни, че Рюте е отбелязал значимостта на наличието на отчета.

Доверие на персонално равнище евентуално може да се построи, само че въпросът е дали можем да изградим доверието на обществата, политиците и парламентите в Нидерландия и в Австрия. Двустранните срещи с Рюте и австрийския канцлер Карл Нехамер бяха ориентирани към това по какъв начин да работим с техните общества, с цел да спечелим доверието, разясни Денков. Той заяви, че се планува да посети Австрия допустимо най-скоро, с цел да показа резултатите от плана за защита на българо-турската граница и да контракти австрийски граничари и митничари да отидат на границата и да се уверят на място какво се прави, и да споделят своя опит.

Премиерът разясни, че на съвещанието на Европейския съвет не се е стигнало до приемането на изводи за миграцията, само че е общо мнението, че би трябвало да се направи всичко допустимо да се задържат мигрантите в страните, от които идват, отвън Европейски Съюз. Ако може да не спорим към този момент по какъв начин да се преразпределят мигрантите, а по какъв начин да не влизат в Европейски Съюз. Колкото и компликации да имаше със съглашението за миграцията с Турция, свърши и прави работа.

Идеята е Европейски Съюз да подписа такива съглашения и с други страни, посочи Денков. Видя се, че Унгария и Полша не са съгласни с общия метод към миграцията, добави той.

По мотив помощта за Украйна министър председателят уточни, че би трябвало да се мисли за по-дългосрочни фондове, дали може да се употребява запорираното съветско имущество, както и Европа да мисли доста съществено за обезпечаване на задоволително муниции и за повишение на индустриалните мощности на военнопромишления комплекс. Важно за нас е, че това визира и българската военна индустрия, част от европейските вложения за повишение на потенциала биха могли да бъдат в България, в случай че сме задоволително дейни, означи той.

Нека да забележим по какъв начин ще се реши да се работи на европейско равнище (с съветското имущество - бел. кор.), дори на международно равнище Организация на обединените нации дали може да се включи във връзка с юридическите учредения и механизми за потреблението на тези средства. Няма да бъдем водачи в този развой, тъй като той е доста комплициран, добави министър-председателят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР