В дните след финала за Купата на България между Левски

...
В дните след финала за Купата на България между Левски
Коментари Харесай

Бащата на едно от скандално нарисуваните деца на стадиона: Имаме малко вина

В дните след финала за Купата на България сред Левски и Славия една от основните тематики бе на фотография. Снимка, на която две деца на забележима възраст към 5 години насочат нацистки поздрави голи до кръста с изрисувани по телата нацистки знаци и обиди към полицията.

Пред NOVA приказва бащата на едно от момчетата. Той посочи, че различен е изрисувал сина му, а той самият не е знаел какви са рисунките. Оказа се, че детето постоянно е на пистата на мачовете на Левски, защото дава звук за ария.

„ Някой го беше нарисувал отвън стадиона. Не съм го виждал. Иначе нямаше да го позволи. Не утвърждавам най-малко надписа ACAB, той значи всички ченгета са гадняри”, стартира бащата.

„ Стана неточност. Видях нацисткия привет (отправен от момчето на фотографията б.р.), той даже не значи какво значи това. Не, аз не върша такива неща, няма по какъв начин. Не го познаваме (другото дете на снимката), той ми сподели, че са се срещнали долу на пистата.”

„ Защото моят дребния непрекъснато е на пистата, дава звук за ария, няма ужасно там където е бил. Не считам, че е рисково, те си го пазят там, където е. Не се хвърлят бомби. Той като дава звук за ария не считам, че е рисково. Направено е по време на мача. От две години го повеждам. Първият му мач е като беше на 4 месеца. На 5 години стартира да си вървим с мен непрекъснато. Заведох го, хареса му и продължихме да си вървим дружно.”

„ Не ми хареса. Някои уеб сайтове изобщо не ги закриха лицата. Тази неделя като ходихме в парка, едни деца споделиха, ето го детето което го търсят. Получи се жалко и се почувствах жалко.”

„ След приключен факт, имахме малко виновност. Аз съм с чисто престъпно минало”, посочи бащата.

Бащата посочи още един път и по какъв начин се е стигнало до рисунките по тялото на сина му: „ Преди мача на "Синьото ", имаше момче, което рисува. Моето попита, дали може да го нарисува и изобщо не съм видял, какво му е нарисувало. Нямаше по какъв начин да го махна. Видяхме го към този момент на стадиона, когато беше на пистата.”

„ Бях в бранша, на 4-5 ред. Аз не знам на какво съображение ще ни глобят. За известно време няма да върви по мачове, само че няма по какъв начин да го спрем. Да отшуми обстановката. И в учебното заведение са го питали, в парка други деца. Той страда, тъй като през днешния ден няма да може да отиде на мача. Защото не демонстрират другите работи, а демонстрират някаква рисунка, където е.”

„ Сигурно имаме някаква виновност, само че при приключен факт няма какво да създадем. То ще си реши, когато порасне по-голямо”, добави бащата, по отношение на другото си дете, което е още бебе. „ В един склад за облекла работя.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР