В дните до Великден времето ще остане често променливо с

...
В дните до Великден времето ще остане често променливо с
Коментари Харесай

Циклон носи априлски снеговалежи

В дните до Великден времето ще остане постоянно изменчиво с краткотрайни захлаждания, внезапни стопляния, чести превалявания от дъжд с гръмотевици и влажен сняг.

В Деня за размисъл над страната ще премине леден атмосферен фронт. В събота следобяд ще се оформи гръмотевична облачност с краткотрайни и на моменти интензивни дъждове с гръмотевици и риск от дребна градушка.

Съботата ще е ветровита с осезаемо мощни пориви в съвсем цялата страна. Топла заран с температури сред 5 и 10 градуса, следобяд термометрите ще доближат 20-24 градуса.

Денят на изборите ще е по-спокоен, с разкъсвания на облачността, на повече места в Северна България. На юг ще има условия за краткотрайни дъждове, тук-там с гръмотевици - следобяд и вечерта. Температурите и рано на разсъмване, и следобяд ще са с градус-два по-ниски от съботните.

В седмицата след изборите в Средиземноморието ще се оформи обширна област с ниско атмосферно налягане. Предстоят 3-4 дни с изключително динамично време. Сумарните превалявания от понеделник до сряда в планините и към тях ще доближат рисково високи стойности - сред 50 и 100 литра на квадратен метър. Ако циклонът резервира силата и посоката си, ще има сериозна заплаха от наводнения и активизиране на свлачища.

В понеделник ще вали интензивно дъжд, а във вторник вечерта и в сряда се чакат априлски снеговалежи. Снегът ще е влажен, тежък, тук-там в обилни количества и капацитет за бързо струпване и интензивно снеготопене по-късно. По планинските проходи ситуацията ще е зимна.

Покрай прекосяването на циклона се чакат внезапни усилвания напразно. В понеделник следобяд и през нощта поривите ще са рисково мощни от изток-югоизток. Температурите обаче ще останат относително по-високи. След това във вторник и сряда ще захладнее със следобедни температури до най-много 10-12 градуса.

Около Цветница се чака краткотрайно стабилизиране на метеорологичната конюнктура с пролетни дневни температури и повече слънце.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР