В днешно време голяма част от браковете завършват с развод.

...
В днешно време голяма част от браковете завършват с развод.
Коментари Харесай

Съветите на един разведен мъж за щастлив брак

В днешно време огромна част от браковете приключват с бракоразвод. И то не по прекрасен метод. Когато една обич си отива, след нея остават единствено сълзи, кавги и систематизиране на имуществото. Нима? Колкото и необичайно да звучи, не постоянно е по този начин. Краят на един брак може да бъде ентусиазъм, урок. Та нали това, което не ни убива, ни прави по-силни. Вместо гняв, самосъжаление или ненавист към женската част от човечеството (както се случва в множеството случаи) един мъж приема края на своята обич като урок и написва няколко мъдри съвета, които да послужат на тези, които ги четат, с цел да не позволяват неговите неточности.

Ето какво е написал той:

" Очевидно не съм специалист във връзките. Но има нещо във финала на моя брак, което ми дава опцията да погледна нещата в профил и да видя тези, които трябваше да направя по друг метод. "   След като изгубих дамата, която обичам, и 16-годишен брак, ето нещата, които ми се желае някой да ми беше споделил преди този момент:

1. Не спирайте да я ухажвате.

Не спирайте да я водите на срещи. Жената в никакъв случай не трябва да се приема за даденост. Все отново, когато поискахте ръката й, обещахте да сте този, който ще има и пази сърцето й. Тя е вашето богатство. Не бъдете ленив в любовта си.

2. Защитавайте своето лично сърце.

Обичайте себе си и света към вас и не забравяйте, че в сърцето ви би трябвало да има едно особено място, където единствено вие и брачната половинка ви може да влезете.

3. Влюбвайте се още веднъж и още веднъж и още веднъж.

Заложено е в нашата същина да се променяме непрекъснато. След пет години най-вероятно ще сме радикално разнообразни от това, което сме в този момент. Не можем да избегнем смяната в себе си, само че можем да се погрижим за това да се " преизберем " още веднъж. Не забравяйте, тя не е длъжна да остане с вас и, в случай че не се грижите за любовта си, има възможност да се появи някой различен, който да го прави по-добре. Борете се за любовта си, както когато я ухажвахте.

4. Фокусирайте се върху нещата, които обичате в нея.

Ако следите от близко нещата, които не ви харесват, то ще бъдете непрекъснато раздразнени. Вгледайте се в нещата, които обичате и обичта ви ще се разрасне. И когато го извършите, ще се почувствате най-щастливия мъж на света.

5. Не се опитвайте да я променяте.

Вашата работа е да я обичате такава, каквато е. А в случай че в последна сметка се промени, обичайте това, в което се е трансформирала.

6. Поемете цялостна отговорност за възприятията си.

Не е нейна задача да ви прави благополучен. Изцяло ваша е задачата да откриете щастието си и когато го извършите, то ще се отрази и на връзката ви.

7. Никога не обвинявайте жена си, в случай че сте й сърдит или сте отчаян от нея.

Това са си вашите страсти и те са ваша отговорност. След като ги изпитвате, значи тя провокира нещо у вас. В подобен случай най-добре е да се оттеглите и да откриете какво тъкмо провокира тези страсти. Когато го извършите, би трябвало да се опитате да го излекувате. А излекувате ли го, животът ще стане доста по-лесен.

8. Оставете я да бъде себе си. В живота не всичко е пеперуди и розови очила.

Има моменти, в които тя е ядосана или смутена. В такива моменти вашата работа е не да се опитате да измененията метода, по който се усеща, а да бъдете до нея. Да я оставите да даде израз на страстите си и да я подкрепите. Да й кажете, че всичко ще бъде наред. Да бъдете нейната опора. Не бягайте, когато нещо не е наред.

9. Бъдете занимателен.

Не се приемайте на съществено. Смейте се. Разсмивайте и нея. Смехът прави всичко по-лесно.

10. Карайте я да се усеща специфична всеки ден.

Накарайте я да напише 10 неща, които я карат да се усеща обичана и ги запомнете. Старайте се да ги вършиме всеки ден, с цел да бъде тя щастлива.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР