В днешния и утрешния ден има очаквания за от най-слабата

...
В днешния и утрешния ден има очаквания за от най-слабата
Коментари Харесай

Геомагнитни бури ще причинят полярни сияния


В днешния и утрешния ден има упования за от най-слабата степен G1. Първоначално вероятността за такива феномени беше дребна, само че се оказа, че слънчевите изригвания на 10 и 13 март ще окажат по-значително въздействие върху земната магнитосфера от предстоящото.

Поводи за терзания няма. Възможно е по-чувствителните хора да усетят някакъв дискомфорт.

Снимка: Редакторски екип


Геомагнитните стихии от степен G1 (Kp 5) са слаби. Като разследване от тях над Северните райони на Земята ще има полярни сияния.

Неведнъж сме ви разказвали, че Слънцето има 11-годишен цикъл на интензивност. Това е почти времето, през което минават измененията в магнитното поле на нашата звезда.

През към 11 години магнитното поле на Слънцето изцяло се обръща - Северният и Южният полюс на звездата разменят местата си. След това са нужни още към 11 години, до момента в който Северният и Южният полюс на Слънцето се извърнат още веднъж.

Снимка: Редакторски екип


Сегашният безоблачен цикъл стартира през декември 2019 година. Неговият пик се чака да бъде през 2025 година. Междувременно петната върху Слънцето ще се усилват, покачва се и вероятността от геомагнитни стихии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР