В Днепър след хирургични интервенции в една от градските болници

...
В Днепър след хирургични интервенции в една от градските болници
Коментари Харесай

Скандал в болница: след операции деца са в тежко състояние, момче почина

В Днепър след хирургични интервенции в една от градските лечебни заведения пациентите попаднаха в реанимация в тежко положение. Това съобщиха от прокуратурата на Днепропетровска област. 11-годишно момче умря в болничното заведение след интервенция и банкет на нискокачествено лекарство. Прокуратурата е почнала следствие за гибелта на детето. Това съобщиха от Главната прокуратура на Украйна.

Лекарите на лечебните заведения са упрекнати в погрешно осъществяване на професионалните отговорности, което е довело до тежки последствия във връзка с малолетни деца.

Според ведомството 4 възрастни и 5 деца на възраст от 3 до 17 години са били оперирани в една от лечебните заведения в Днепър. В следоперативния интервал няколко пациенти демонстрираха утежняване на здравето, което заплаши живота им.

Продължават издирвателно-следствените дейности, откриват се всички условия и съпричастността на чиновниците на институцията.

Децата са преместени по неотложност в друго лечебно заведение. Лекарите се бориха няколко дни за живота на 11-годишно момче, което беше в извънредно тежко положение. Сутринта на 12 август 2023 година детето е умряло в реанимацията.

" Установено е, че пациентите са били инжектирани с едно лекарство, към този момент е открит партидният номер и използването му е спряна от регионалната болнична мрежа. Продължават следствените дейности, откриват се всички условия и съпричастността на чиновници на институцията. 

" По-рано беше открито, че виновността е лекарството Propofol, което се употребява от анестезиолозите. Причината може да е нарушаване на изискванията за предпазване на лекарството ", пишат украински медии.

Отбелязва се, че основният доктор на лечебното заведение е в отпуск по болест.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР