В дипломацията колкото повече се фръцкаш, толкова повече олекваш. Това

...
В дипломацията колкото повече се фръцкаш, толкова повече олекваш. Това
Коментари Харесай

В дипломацията колкото повече се фръцкаш, толкова повече олекваш

В дипломацията колкото повече се фръцкаш, толкоз повече олекваш. Това написа журналистът Нора Стоичкова в собствен коментар.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция: 

Оня ден се оказа, че за срещата в Скопие самолетът с съветския външен министър на борда Сергей Лавров въпреки всичко не е минал през нашето въздушно пространство, тъй като управляващите ни са забранили на представителя на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, която също е била на борда, да прелети над България.

Това не е просто еснафщина и неплатежоспособност, а излишно докарване на нашите ръководещи пред доминиона, което ще ни коства прекомерно скъпо. Освен това ни прави да изглеждаме в очите на нашите съседи и останалия свят като пудели на Вашингтон и Брюксел, което е засегнатост за националното ни достолепие. Как по този начин съветският външен министър може да прелети над главите ни, а представителят на същото ведомство – не.

Имаше сходен скандал с Мария Захарова и преди години, отново по смехотворнни аргументи

Ако си спомняте, Захарова беше подлагала на критика основаването на краткотрайна комисия в Народното събрание за намесата на Русия във вътрешните работи на нашата страна. Тогава станахме предмет на мощни интернационалните насмешки.

Успоредно с това външният ни министър Мария Габриел демонстративно напусна срещата в Скопие поради Лавров. За един ден – две издънки от името на България.

“Спрямо моите полезности и България, член на Европейски Съюз и НАТО, не мога да бъда на една маса с хора, които имат антибългарски и антиевропейски прояви ”, изясни дейностите си Габриел.

Но пропусна да означи, че преди Русия да ни назове “неприятелска страна ”, ние много се постарахме:

затворихме си въздушното пространство за съветски самолети, подкрепихме глобите против Русия, без значение, че това удари крепко по енергетиката и надлежно по стопанската система ни.

В същото време Габриел с ненаситност отиде в Скопие, т.е. в страна, чиято външна политика е безусловно недопустимо враждебна към България. От Белград Вучич ни се присмя, като ни посъветва да не ревнуваме, че македонците харесвали повече сърбите от нас.

Не може страна като нашата да си разрешава сходно държание, откакто връзките ни с Русия са в основни сфери на енергетиката. От това страдаме всички и никой в Европейски Съюз не си го разрешава.

Причината за това идиотско държание обаче е в простичкия и печален факт на изключителната професионална неприспособимост

на тези, които движат външната политика на страната ни от няколко десетилетия. В дипломацията колкото повече се фръцкаш, толкоз повече олекваш, и стартират да одобряват страната ни несериозно.

Не заслужаваме такова ръководство. Защото лицето продава всичко останало, а тези от Сглобката цапат лицето ни и продават всичко родно наред, че и себе си даже, без оглед на следствията. После всички ние ги плащаме.

Източник: Дума

Още вести четете в категорията България. 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР