В Денят започва министърът на околната среда и водите Росица

...
В Денят започва министърът на околната среда и водите Росица
Коментари Харесай

Екоминистърът: Назначавам експерти, няма реваншизъм

В " Денят стартира " министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова отхвърли обвиняванията на предшественика си Борислав Сандов, че назначава в министерството фрагменти, близки до ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Тя посочи, че за късия период на работа на служебния кабинет има толкоз доста задания за извършване, че търси специалисти, които да са с опит и да познават закона.

Карамфилова добави, че поемайки поста, е заварила основната дирекция " Национална работа за отбрана на природата " без управление, а в това време от тази дирекция се чака да свършат задания, които е трябвало да бъдат осъществени още преди доста време. Затова е възстановила Мирослав Калугеров на поста шеф на дирекцията и следва да назначи началници на отдели.

" Обезглавяването на сходни основни дирекции, не води до нищо положително. Нямам време да чета каквито и да е било статуси в обществените мрежи. Така, както всеки министър има право да избере хората, с които желае да работи, аз се възползвам от това право и назначавам специалисти. Няма реваншизъм, не съм освободила нито един от назначените от предния кабинет. За мен е значимо да бъдат назначени специалисти. ", сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР