В деня, в който се очаква да стане ясно какви

...
В деня, в който се очаква да стане ясно какви
Коментари Харесай

Хакерска атака срина сайта на КЕВР

В деня, в който се чака да стане ясно какви са предварителните планове на енергийния регулатор за повишаването на тока и парното от юли, интернет страницата на комисията беше изумена от хакери.

От Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) разясниха, че повода за срутва на уеб страницата им е хакерска офанзива. Страницата беше налична за малко сред 11 и 12 ч.

Припомняме, че през вчерашния ден таман на този уеб страницата бяха оповестени заявките на топлофикациите за нови цени, като повишаването желано от другите сдружения е от 30% до над 330%. Най- огромната топлофикация – софийската, е с искане за 29%, а рекордьора в декларирано повишаване е Велико Търново – 332%.

Исканите цени в заявките на електроразпределителните сдружения за скока в цената на тока се оказаха скрити и вместо цифри в документите са изписани хиксове. Неофициално обаче информацията е за повишаване приблизително за страната от към 3-4 %.

Всички тези сметки на сдруженията обаче са правени през март и там не са заложени средствата които страната им отпусна.

Не е заложено обаче и последното повишаване на природния газ поради войната в Украйна. Днес би трябвало да забележим предварителните планове с новите сметки на КЕВР, а окончателното решение какъв брой ще нарастнат тока и парното ще се вземе на 1 юли.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР