В деня на виното и любовта, ще ви запознаем със

...
В деня на виното и любовта, ще ви запознаем със
Коментари Харесай

Няколко изненадващи ползи от виното

В деня на виното и любовта, ще ви срещнем със страхотните изгоди от потреблението на вино. Освен че е наслаждение да си сипете една чаша хубаво вино (за предпочитане червено), то крие и доста изгоди за здравето ни. Ето кои са те:

По-дъгъл живот

Да, тъкмо по този начин. На остров Икариос, неотдавна откриха зона, където хората живеят по-дълго от където и да е другаде по света. Познайте какво употребяват всекидневно те – чаша алено вино, която съчетават със здравословна храна.

Проучване от 2007 година дефинира, че процианидините, съединения, открити в танините на аленото вино, оказват помощ за поощряване на сърдечно-съдовото здраве. Вината, създадени в региони на югозападна Франция и Сардиния, където хората живеят по-дълго, имат изключително високи концентрации на съединението.

Ставате по-умни

Ресвератролът, съдържащ се във виното, може да помогне за възстановяване на краткосрочната памет. Само след 30 минути тестване, откриватели открили, че участници, приемащи ресвератрол, имат доста нарастване на паметта, също така приемът му се свързва с образуването на нови мемоари, учене и страсти.

По-ниски равнища на холестерол

Резерватролът също по този начин понижава високите равнища на холестерол, които могат да причинят коронарна артериална болест, в случай че се употребяват в остатък. Един от най-хубавите способи да контролирате интензивно нездравословните равнища на холестерола - и в последна сметка да предотвратите сърдечни болести - е като ограничите приема на наситени мазнини, най-вече в аленото месо, както и да добавите по чаша алено вино вечер.

Намалява риска от меланхолия

През 2013 година откриватели от Испания откриха допустима връзка сред потреблението на вино и депресията. Проучване наблюдава 5500 мъже и дами на възраст сред 55 и 80 години в течение на седем години. Тези, които са пиели сред две и седем чаши вино всяка седмица, са по-малко склонни да бъдат депресирани от тези, които не са пили вино. Не би трябвало обаче да се прекалява с тази напитка.

Вместо фитнес

Кое бихте предпочели да пиете вино или да се морите във фитнеса? Учени от университета в Алберта в Канада откриха, че ресвератролът усъвършенства работата на сърцето, мозъка и костите; по същия метод тези елементи се усъвършенстват, когато отидете на фитнес. Сега си представете изгодите от правенето и на двете!

Здраво сърце

Червеното вино също понижава риска от сърдечни болести и инсулт, защото присъстващите в него танини защищават от сърдечни болести, до момента в който ресвератролът е виновен за крепко сърце и оказва помощ за премахването на химикалите, виновни за образуването на кръвни съсиреци.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР