В деня на професионалния си празник медиците от ВМА и

...
В деня на професионалния си празник медиците от ВМА и
Коментари Харесай

Лекарите от ВМА и Пирогов получиха дарените респиратори от Пеевски

В деня на професионалния си празник медиците от ВМА и " Пирогов ", които работят в отделенията с пациенти с ковид, получиха дарението от респиратори.



10 от респираторите са подаяние от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който към този момент подари за лечебни заведения в страната над 3 млн. лв..
Една от машините за обдишването на пациенти в тежко положение е дарена от застрахователното сдружение " Дженерали ". Медиците от двете лечебни заведения си направиха фотоси с новата инсталация за избавяне на живот и издигнаха надписи " Благодарим ви! Заедно ще победим ".
 ВМА
Икономическият специалист от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър П етър Чобанов дружно с общинските съветници от Движение за права и свободи в община Вършец пък подариха 500 броя защитни маски за жителите на региона.

" Волво " и " Мото Пфое " пък предоставиха на някои от огромните лечебни заведения в София няколко автомобила за безплатно прилагане, до момента в който преборим епидемията от ковид.
 УМБАЛСМ " Пирогов "
Четири компании с дарения за габровската болница „ Д-р Тота Венкова ”. „ Мак Ди Габрово ” е предоставила на лечебното заведение защитни дрехи за многократна приложимост и маски. Помощта от „ Стемо ” ООД е под формата на 7 електрически реанимационни кревати на стойност над 18 000 лв.. Дарението от „ Тимекс ” ЕООД е в размер на 10 000 лв., а компания - „ Сиентия ” АД е предоставила два монитора за следене на положението на пациентите и пет перфузора.

Пловдивският цех " Юрий Гагарин " даде 100 000 лв. на четири лечебни заведения в града на тепетата, предопределени за здравна инсталация и консумативи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР