В Деня на храбростта и празник на Българската армия кметът

...
В Деня на храбростта и празник на Българската армия кметът
Коментари Харесай

В деня на Българската армия: Кметът Д. Бръчков и администрацията му се поклониха пред Български военен мемориал в Гробищен парк – Петрич

В Деня на храбростта и празник на Българската войска кметът на общината Димитър Бръчков и представители на Администрацията поставиха цветя и се поклониха пред Български боен мемориал в Гробищен парк – Петрич, където през 2019 година беше построена паметна плоча с военен знак.

Според наличните документи във Военен паметник „ Българско военно гробище – 1944 “ за интервала 1941 – 1944 година са заровени общо 101 български бойци, шестима са от община Петрич.

Кметът Димитър Бръчков постави цветя и на паметника на военачалник Кръстю Златарев – шеф на 11-та Пехотна македонска дивизия. Монументът е в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “, където по време на Първата международна война е бил ситуиран щабът на дивизията, ръководена от ген. Златарев.

В ранния следобяд кметът на община Петрич почете и гала пред Български боен мемориал в Ново село, Република Северна Македония. С цитата от творба на Вазов приключи изявлението си на Български боен мемориал в Ново село кметът Димитър Бръчков: „ Покойници, вий в различен полк минахте “.

Цветя в символ на респект поставиха също възпитаници от СУ „ Никола Вапцаров “ и ПГИТ „ Проф. доктор Асен Златаров “.

Да бъде постоянно жива паметта на героите! Де се запази светостта на техния път в името на жанр и Родина!

Да сме борбени и безстрашно да браним националния блян!

Поклон!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР