В Деня на Ботев ще си позволя да ви поговоря

...
В Деня на Ботев ще си позволя да ви поговоря
Коментари Харесай

Симов: В Деня на Ботев ще си позволя да ви поговоря за бесовете на днешния ден

В Деня на Ботев ще си разреша да ви поговоря за бесовете ва днешния ден, само че не мога, а и не трябва да замлъквам. Кметът на Враца Калин Каменов се издъни грандиозно с организацията на поклонението пред най-великия стихотворец на България и неговия героизъм нощес, във Facebook.
Първо - министър председателят Стефан Янев идва в ранния следобяд да сервира цветя, а кметът, евентуално ангажиран със сместа, никакъв не се появява. Веднага по-късно паметникът на Ботев пък беше наобиколен с полицейска лента все едно е сцена на място на престъпление.
 Заркова обърна внимание на значим миг от изявление на кмета на Враца Заркова обърна внимание на значим миг от изявление на кмета на Враца
`Хилядите протестиращи са безсилни и маловажни, „ тъй като зад тях няма лица “ - споделя кметът на Враца, столицата на окаяната С...
Въпреки дъжда стотици врачани се бяха събрали на площада, с цел да почетат Ботев, само че нямаха никакъв достъп до монумента. Все едно той е персонална благосъстоятелност на костюмарите от ГЕРБ във Враца. Нямаше боен обред, нямаше концерт. Всичко беше замислено по този начин, че единствената фигура, която да блесне да бъде самият Каменов. И таман, когато човек очакваше най-малко някаква вълнуваща тирада, врачанския кмет изсумтя няколко свръхбанални фрази и се покри.
Пикът на поклонението беше зарята и след това всичко свърши с неприятен послевкус, тъкмо като ръководство на ГЕРБ. За първи път виждам толкоз лицемерен опит празникът на Ботев да бъде изопачен и приватизиран.
Ботев обаче е на всички български жители, на всички неспокойни духове, които не стопират да търсят смяна, на всички тези, които знаят, че е вероятен по-добър вид на България. С очите си видях по какъв начин остарялата България опакова Ботев с полицейска лента, тъкмо както преди време Министерство на вътрешните работи извади водно оръдие против протестиращите. ГЕРБ си отива с мъчителни гърчове и спазми, само че дано да си държат мръсните ръце надалеч от Ботев. Той е непостижима големина за тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР