В деня на Българската гражданска авиация - 29 юни, Авиомузеят

...
В деня на Българската гражданска авиация - 29 юни, Авиомузеят
Коментари Харесай

Авиомузеят в Бургас ще работи с вход свободен на 29 юни

В деня на Българската гражданска авиация - 29 юни, Авиомузеят в Бургас става на 5 години. По случай празника музеят ще работи с вход свободен през целия ден. Малките и огромни фенове на авиацията ще имат опцията да прегледат летателните апарати , измежду които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация, оповестяват от Общината в града.

Сред десетте самолетни експоната, са Ту -154 и Ан - 12, които са единствените останали в България. Впечатляващата интерактивна експозиция " Летящия човек ", ситуирана в аероплан Ан-12, ще ви запознае с множеството достоверни предмети, макети на самолети, костюми, интерактивни съоръжения и архиви от историята на авиацията.

Програмата на музея продължава и през съботния ден - 2 юли, като от 10:00 до 19:00 часа към неговия екип ще се причислят разнообразни създатели в областта на авиацията.

Специалният посетител Юрий Георгиев от клуб „ Асто “ ще ви научи да изработвате хвърчила и други летящи чудеса, а в „ Творческа работилница “, дребните летци ще могат да рисуват, моделират и основават самолети.

Най-активните ще могат да се включат в „ Състезание с тротинетки “ , като всяко дете с тротинетка може да покаже своите умения в надпреварата, а най-хубавият ще получи специфичен подарък.

Посетителите на музея ще могат да се срещнат още с галерия от разнообразни типове безпилотни летателни апарати - дронове, а на всеки два часа ще могат да се включат и в опознавателните изнесени беседи.

Авиомузей Бургас работи в летен режим -   от юни до края на септември, като е отворен за дребни и огромни всеки ден от 09:00 до 20:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР