В декларация от парламентарната трибуна лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов

...
В декларация от парламентарната трибуна лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов
Коментари Харесай

Костадинов призова парламента поне да изрази съчувствие към прокудените арменци от Нагорни Карабах

В декларация от парламентарната естрада водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов назова „ изменничество от целокупния Европейски Съюз “, изключително забавно на фона на войната в Украйна, това, че Съюзът и България, като част от него, не разясняват протичащото се в Нагорни Карабах.

По подигравка на ориста единствено преди седмица всички тези обвинявания, които се стоварваха върху Русия от страна на Европейския съюз (ЕС) и страните от НАТО, могат в този момент да бъдат отправени към една друга страна, част от някогашния ССР – Азербайджан, тъй като нейната войска „ атакува Нагорни Карабах и се направиха поредност от военни закононарушения “, които обаче останаха без коментар от Европейски Съюз, прочете Костадинов.

И добави, че България, като част от Съюза, е запазила „ едно лицемерно безмълвие “ за това, което даже и сега се случва в тази невралгична област на Южен Кавказ. В Нагорни Карабах сега, по думите му, „ тече едно същинско етническо пречистване, всеки ден напущат хиляди арменци “. Такова етническо пречистване на територията на Европа, тъй като Южен Кавказ е част от нея, не се е случвало от времето на Втората международно война, се отбелязва в декларацията.

Нищо не пречи на България да има най-малко една публична позиция на състрадание, съобщи Костадинов. Никой по никакъв метод не разяснява една от най-големите човешки драми на нашето време в този момент, продължи той.

Ние, българите, би трябвало да бъдем извънредно чувствителни по този въпрос, тъй като в последна сметка сме претърпявали сходни „ обезбългарявания “, акцентира той. Всеки от нас носи във вените си спомен за изгубени земи, за земи, от които сме били изгонени, обезбългарени, подсетиха водачът на „ Възраждане “.

Това би трябвало да ни прави извънредно съпричастни към тази човешка национална покруса, само че тук има „ срамно позорно безмълвие за следващ път “, счита Костадин Костадинов. Не е изненадващо, ние мълчим за българите в Северна Македония, само че би трябвало като хора да осъдим „ закононарушенията, които азербайджанският режим прави там “, добави той.

Това няма по какъв начин да стане от страна на формалната българска страна, която разчита на азерски газ, от страна на управлението на Европейски Съюз, което също разчита на азерски газ и петрол, се показва в изявлението. Оказва се, че Европейски Съюз доста страда за украинските жертви във войната, само че „ не му пука за арменските жертви. Кой е тъкмо този, който може да си разреши да разделя хората – на по-хора и по-малко хора “, попита Костадин Костадинов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР