В Давос се проведе един изключителен форум. В неформални връзки

...
В Давос се проведе един изключителен форум. В неформални връзки
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Поканата за форума в Давос беше една голяма оценка за България

В Давос се организира един извънреден конгрес. В неофициални връзки политиците съумяха да свършат доста работа. България нямаше покана за Световния стопански конгрес цели 13 години, а това е една неповторима опция. Трудно някой може да бъде упълномощен, което е оценка за България и нейните достижения. Това съобщи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова в предаването "Тази неделя " по БТВ.

"Тази година тематиката на форума беше Европа. Европейският съюз осъзна необхимостта да е мощна. Лидери на страни като Македония споделиха, че в случай че не е бил Бойко Борисов ситуацията на Балканите нямаше да е същото ", разкри министърът за европредседателство ни.

"Надявам се, че на политическа среща през май да подпишем един контракт, в който Западните Балкани да бъдат приоритет за идващите няколко години. Ясен политически знак получихме и от Ангела Меркел. Имаме планувани планове за пътно и енергийно развиване, какво и цифровизация ", добави Павлова.

"Не се организира задоволително необятен спор за Истанбулската конвенцията. Конвенцията се трансформира в спор за трети пол и еднополови бракове, а в действителност конвенцията обгръща отбрана на дами и деца от принуждение. Кога да имаме вяра на Българска социалистическа партия? Когато техните сътрудници одобряват конвенцията или когато Корнелия Нинова изрично отхвърля нейната ратификация. Това по кое време Истанбулската спогодба ще бъде утвърдена зависи от обсега на дебатите за наличието на конвенцията. Трябва да се изготви законодателство, което да отбрани правата на дамата и децата ", сподели от министърът по тематиката за Истанбулската спогодба.

"Не Неведнъж аз и моето семейство сме страдали от подправени вести. Опитите за подстрекателство, че политиците разполагат с галактически приходи, е неверно, както и по отношение на мен. Ще диря правата си по правосъден ред, на този стадий имам заведени 8 каузи. Виждам всеобщо нарастване на грозни и арогантни подправени вести ", приключи Лиляна Павлова по тематиката за битката с подправените вести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР