В Държавната дума на Руската федерация е внесен законопроект за

...
В Държавната дума на Руската федерация е внесен законопроект за
Коментари Харесай

Русия иска да национализира имоти, фирми и пари на неприятелите си. Сред тях е и България |

В Държавната дума на Руската федерация е импортиран законопроект за национализация на имуществото на жителите на вражески страни без погашение на обезщетение. Проектозаконът е направен и импортиран от Държавния съвет на Крим.

България също бе избрана от управляващите в Москва за зложелател.

Текстовете са подготвени от името на главата на Крим Сергей Аксьонов и се отнасят за „ движимо и недвижимо имущество, парични средства, банкови депозити, скъпи бумаги, корпоративни права и други активи, които директно или посредством свързани лица принадлежат или са принадлежали към 24 февруари на непознати страни и лица, свързани с страни от листата на неприятелите на Руската федерация.

В законопроекта се предлага изменение на член 2 от Гражданския кодекс на Руската федерация. Добавя се нова алинея, че насилственото лишаване на имущество е допустимо „ в други случаи, планувани от федералния закон “. Декодирането на " други случаи " е обещано във втория член на законопроекта.

Решението за наложително изземване би трябвало да бъде взето от органите на субекта на Руската федерация, където се намира имуществото. Обжалването на притежателя в съда не би трябвало да стопира изземването и пререгистрацията на правата на благосъстоятелност, считат вносителите. Цената за парцелите няма да се изплаща.

На 5 април депутатите от Държавния съвет на Крим единомислещо утвърдиха законопроект за изземване на имущество на чужденци. Той е направен в отговор на строгите наказания, наложени от интернационалната общественост поради съветската инвазия в Украйна.

Списъкът на „ неприятелските " страни на Русия съществува от май 2021 година Съединени американски щати и Чехия бяха първите в него. Към днешна дата режимът в Кремъл счита десетки страни за враждебни - всички страни от Европейски Съюз, Австралия, Англия, Канада, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Украйна, Швейцария, Япония и други.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР