В държавите от ЕС вече няма място за бежанци от

...
В държавите от ЕС вече няма място за бежанци от
Коментари Харесай

Чехия: Няма място в Европа за бежанци от Афганистан

В страните от Европейски Съюз към този момент няма място за бежанци от. На евентуалните мигранти от тази страна би трябвало да им се помогне в тяхната татковина, съобщи министър председателят на Чехия Андрей Бабиш след края на диалозите с премиера на Словакия Едуард Хегер и с канцлера на Австрия Себастиян Курц. Съвместната конференция на тримата политици бе излъчена директно от Чешката телевизия, съобщи БГНЕС.

" Разговаряхме за Афганистан. Ситуацията там остава непредсказуема. Ние желаеме да помогнем на афганистанците в родината им, с цел да останат там. В Европа за тях към този момент няма място ”, сподели Бабиш, който беше подсилен от двамата си сътрудници.
 Eврокомисията замразява част от евросубсидиите за Чехия Eврокомисията замразява част от евросубсидиите за Чехия
Европейската комисия е уведомила държавното управление на Чехия, че замразява част от евросубсидиите за страната до момента в който не бъдат затегнати зак...

Хегер акцентира, че имат единна позиция по Афганистан, а Курц означи, че е " наше обвързване да поддържаме хората в Афганистан ”. Австрия е предоставила 18 млн. евро в поддръжка на афганистанците в прилежащи на тях страни, а 2015 година не трябва да се повтаря. " Ние ще се борим против незаконната миграция и против контрабандистите, които трансферират бежанци ”, сподели австрийският канцлер.

Тримата държавни ръководители подчертаха, че в Европейски Съюз остава настоящ казусът за битката с незаконната миграция. Тя се е засилила по отношение на спешната обстановка в Афганистан. Ако европейските страни не съумеят да спрат потока бежанци от Близкия Изток, тогава ще би трябвало да се извърнат за помощ към Турция, споделиха те.

В тази връзка бе отправена рецензия и към Беларус. Според тримата водачи, режимът в Минск употребява незаконната миграция като хибридно оръжие за оказване на напън върху Евросъюза. Бабиш бе безапелационен, че " желаеме да спрем потока от незаконни бежанци от Беларус ”.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР