В Дания бе наложена първата глоба за носене на ислямско

...
В Дания бе наложена първата глоба за носене на ислямско
Коментари Харесай

Първа глоба в Дания за ислямско було-никаб

В Дания бе наложена първата санкция за носене на ислямско покривало - никкаб, на 28-годишна жена.
Полицията била извикана в търговски център в североизточния град Хорсхолм, където младата мюсюлманка се сбила с друга жена, която се пробвала да ѝ махне никаба, заяви полицейски представител. При боричкането никабът паднал, само че дамата още веднъж си го поставила. Тогава полицията снимала дамата с никаба и взела фрагменти от случая от видеокамерите на мола.

Жената била известена, че ще получи по пощата уведомление за санкция от 1000 крони (134 евро) и че би трябвало или да махне никкаба, или да напусне общественото място. Тя избрала второто.

От 1 август носенето на публични места в Дания на бурка (най-консервативното от ислямските покривала, има единствено мрежест отвор за очите), никкаб (було, което покрива цялото тяло, главата и лицето и оставя открити единствено очите) или други скриващи лицето аксесоари се санкционира с санкция до 10 000 крони (1340 евро).

Правозащитници се афишират срещу тази мярка, до момента в който поддръжниците ѝ считат, че тя цели да улесни интеграцията на мюсюлманските имигранти в датското общество. Други европейски страни, където са въведени сходни ограничавания, са Белгия, Франция, Германия и Австрия, отбелязва Франс прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР