В дъждовния уикенд освен опашките на границата с Гърция и

...
Коментари Харесай

Най-важното: Петков ще сезира прокуратурата за фиктивен ремонт на язовир, Г-7 се разбраха за твърдост към Китай

В дъждовния уикенд с изключение на опашките на границата с Гърция и провеждането на " София прайд " главните вести бяха от откриването на предизборните акции на партиите.

След като " Демократична България " даде старт с концерт в петък, в неделя своите откривания направиха " Атака " и ГЕРБ. Формацията на Волен Сидеров стартира акцията в типичния си жанр - с митинг пред военното министерство с искане за закриване на американските бази в България и излизане от НАТО.

При ГЕРБ откриването съответства с рождения ден на водача Бойко Борисов, който обаче не участва на събитието пред НДК, като вместо това се срещна с млади симпатизанти. Основният оратор при старта на акцията бе зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на листата на партията в 24 МИР Даниел Митов, който разгласи, че силата на партията е свършената работа. " Ние можем да преодолеем разделянето. Реваншизмът и омразата се заплащат скъпо ", добави той. Икономическият министър ще сезира прокуратурата поради мним ремонт на язовир

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че ще сезира прокуратурата поради мним ремонт за над 2.3 млн. лева на язовир " Пазар дере ", осъществен на мощно повишени цени. Преди дни инспекция на място откри, че язовирът на процедура е празен, през него минава дребен поток, а на място даже е ситуирано " новаторско " оборудване за премерване на дълбочината, което съставлява приспособена празна бутилка от кока кола.

Ремонтите на избраните като рискови водоеми са предоставени на Държавната консолидационна компания (ДКК). И в този момент излиза наяве, че схемите в " Автомагистрали " и ББР са копирани от ДКК. Там са излети 630 млн. лева на данъкоплатците, които без съревнование са разпределени сред шест неназовани частни компании. Целта е била незабавни поправки на рискови язовири. Но първият подготвен " обект " от общо 10 приключени измежду набелязаните 414 демонстрира глупостта на модела.

Цените. Ремонтът на " Пазар дере ", който е първият тестван, коства 2.35 млн. лева Смущаващи обаче са цените на услугите и материалите. " Хидротехнически бетон, който в София е 126 лева, тук е актуван за 219 лева, плюс 30 лева превоз, почти двойни цени на бетон. По-фрапиращи са цените на транспортните разноски - нормално цените са 15-20 стотинки на тон/км, тук цените са 1.16 лева на звук за километър ", уточни инж. Владимир Барзов, който е част от междуведомствената работна група за бистрота и надзор на ДКК.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР