Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Сваленият председател

...
Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Сваленият председател
Коментари Харесай

ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите

Мария Габриел няма да е претендент за Европарламента

Сваленият ръководител на 49-ото Народно заседание Росен Желязков ще води листата на ГЕРБ за евроизборите. Това оповестява „ 24 часа “, като новината е била доказана от източници в първата политическа мощ пред изданието “Епицентър “. Засега обаче публична информация няма.

ГЕРБ копират тактиката на Политическа партия, които от дълго време дефинираха за техен лидер на евролистата Никола Минчев, също някогашен ръководител на Народното събрание.

Така ГЕРБ и Политическа партия изправят един против различен по пътя към Брюксел някогашни ръководители на Народното събрание, и двамата предварително свалени от политическите им съперници.

Росен Желязков към този момент се записва като участник и в Националните избори като лидер на листата в Благоевград.

Решението на Борисов да изпрати в Брюксел Росен Желязков е добре стимулирано - Желязков има неоспорим престиж, постоянен правист е, спокоен политик, който резервира достолепие при грозното си събаряне от председателския пост, диалогичен е и почитан от всички политически сили в Народното събрание, написа още “Епицентър “.

От евролистата на ГЕРБ ще отсъстват имената на Мария Габриел, която към този момент отпътува за Брюксел, откакто не съумя да стане ротационен министър председател, и еврокомисарката Илиана Иванова. И двете имат други проекти за бъдещото си развиване в европейските структури, съгласно изданието.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР