България се изкачва с 12 места в класацията на Репортери

...
България се изкачва с 12 места в класацията на Репортери
Коментари Харесай

България - с 12 места по-високо в класацията на Репортери без граници

България се изкачва с 12 места в класацията на " Репортери без граници ", демонстрира годишният отчет на организацията. Страната ни е 59-а в света по критерия за свобода на словото от общо 180 страни, като през 2023 година беше сложена на 71-во място.

Сред аргументите за повишение резултата на България, " Репортери през граници " показва преходния постоянен кабинет, посочил подготвеност да предприеме промени в региона на свободата на медиите, съобщи БНР. Организацията отбелязва и реакцията на управляващите в случаи на полицейско принуждение над публицисти.

В страните от Европейски Съюз свободата на медиите е в положително положение, написа в отчета, който регистрира и неотдавна утвърждения от Екологичен потенциал Европейски закон за свободата на медиите, чиято цел е да пази публицистите, да се бори с политическата интервенция в публицистичните решения и да усили прозрачността на собствеността на медиите. 

Въпреки че резервира първата си позиция, Норвегия е измежду страните, които са претърпели спад в политическия си рейтинг. Ирландия отстъпва от позицията си на водач в Европейския съюз на Дания, следвана от Швеция. Германия към този момент е измежду първите 10 страни.

От " Репортери без граници " разясняват, че свободата на медиите е сложена на тестване в Унгария, Малта и Гърция. В източната част на Европа изискванията за публицистика се утежняват заради мащабите на дезинформацията и цензурата в медиите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР