В чужбина изборите бяха проведени в 737 секции в 61

...
В чужбина изборите бяха проведени в 737 секции в 61
Коментари Харесай

Малко над 180 хил. български граждани са гласували в чужбина

В чужбина изборите бяха извършени в 737 секции в 61 страни. Те минаха умерено, без огромни скупчвания. Където имаше, обаче, те бяха спорадични. Това заяви външният министър Николай Милков на брифинг, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Навсякъде с представители на български сдружения нашите дипломатически представители се оправиха добре. Командироването по един държавен чиновник се осъществя сполучливо - с цената на труд и отговорно отношение. В 245 секции се организира машинно гласоподаване. В 6 секции породи проблем. В 4 от случаите става въпрос за механически неизправности, а в два от случаите лентата за печатане е свършила. Това са проблеми, които са отвън компетентността на Министерство на външните работи. ", посочи той.

" По организацията ние трябваше да назначим на 4000 хиляди души. От тях над 1000 представители на партии, 737 държавни чиновници, 1600 аварийни, това беше нужна мярка, тъй като неведнъж имаме отсъствие. Основно това са представители на политическите партии. Неявяването може да докара до обстановка, в която комисията да не може да стартира работа или да стартира с понижен състав. Това е повтарящ се минус и по тази причина молим към политическите партии да подходят с отговорност. Ние имаме подготвеност да назначаваме аварийни членове ", съобщи още министърът.

" Гласуваха малко над 180 хиляди български жители. За съпоставяне на предните избори бяха към 170 хиляди души, тоест говорим за леко нарастване. Най-много в Турция - 69 хиляди, 26 хил в Англия, 21 654 - Германия, 11 518 - Испания, 10 452 в Съединени американски щати. ЦИК беше основала една доста добра работа за култивиране на протоколите. Това беше проблем дълги години, тъй като те трябваше да остават до късните часове на денонощието ", добави Милков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР