В четвъртък Великобритания стана първата страна, която одобри хапче срещу

...
В четвъртък Великобритания стана първата страна, която одобри хапче срещу
Коментари Харесай

Великобритания е първата страна, която одобри антивирусно хапче срещу COVID-19

В четвъртък Англия стана първата страна, която утвърди хапче против COVID-19. То е предопределено за перорална приложимост, създадено от Merck (съвместно с Ridgeback Biotherapeutics )и може да помогне на хора със междинни и тежки признаци на болестта.

„ Днес е исторически ден за нашата страна, защото Англия е първата, която утвърждава антивирусно хапче, което може да бъде одобрявано вкъщи за лекуване на COVID-19 - съобщи здравният министърът на опазването на здравето Саджид Джавид. – То ще промени разпоредбите на играта за най-уязвимите и имуносупресираните, които скоро те ще могат да получат това революционно лекуване. “

Антивирусното хапче, наречено молнупиравир, действа на следния принцип – то понижава способността на вируса да се възпроизвежда, като по този метод забавя болестта.

По време на клиничните тествания, лекарството, което в началото е било създадено за лекуване на грип, е посочило, че понижава риска от хоспитализиране или гибел с към 50%, предава БНР. То е първото орално антивирусно лекарство за COVID-19 и нападна ензима, който вирусът употребява да създава свои копия, като внася промени в неговия генетичен код. Чрез възпиране на мултиприцирането на вируса, неговите равнища в организма остават ниски и се понижава силата на болестта.

От компанията Merck обявиха, че чакат да произведат 10 милиона курса от това лекуване до края на тази година, като минимум 20 милиона курса за лекуване ще бъдат създадени през 2022 година.

Компанията също разгласява изказване, в което изяснява, че Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули на Обединеното кралство (MHRA) е одобрила използването на лекарството за " лекуване на лек до сдържан COVID-19 при възрастни с позитивен тест и с " най-малко един рисков фактор за развиването на тежко заболяване ".

Британският регулатор за медикаментите разгласи, че хапчето може да се предписва на хора, които имат лека или междинна степен на заразяване и имат най-малко един рисков фактор за насърчаване на съществено заболяване, като наднормено тегло, преклонна възраст, диабет или сърдечно заболяване.

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA), както и Европейската организация по медикаментите (EMA), към момента преглеждат заявката на Merck за утвърждение на лекарството против COVID-19 на компанията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР