В четвъртък вечерта се е запалил бързият влак София-Варна. Сигнал

...
В четвъртък вечерта се е запалил бързият влак София-Варна. Сигнал
Коментари Харесай

Пожар избухна в бързия влак София-Варна

В четвъртък вечерта се е запалил бързият трен София-Варна. Сигнал за пожара е подаден малко преди 20 часа, когато композицията се е намирала край гара Каспичан. Изпратени са общо 5 противопожарни екипа от Шумен и Нови пазар.
Няма данни за потърпевши пасажери. Хората са евакуирани. От полицията показаха, че има потърпевш ватман на влака, а два вагона са изгорели.
Възникването на огъня разяснява шефът на Поделение за пътнически транспорти Горна Оряховица - Димитър Димитров. " Причините за случая ще бъдат изследвани занапред от назначена Комисия първа категория ", изясни той. Димитров акцентира, че взаимни отстъпки с техническите прегледи и поправки, които се правят на композициите, не се вършат в БДЖ.
Влакът е бил с четири вагона, пожарът поражда във втория от тях. Пътниците са били 40, всички от тях са били евакуирани и извозени с рейсове и други влакове. 
" Към момента композициите се движат по разписание ", посочи Димитър Димитров.
Според Елена Иванова, която е пътувала в горящия трен, само ранният час е бил причина да няма жертви и потърпевши при случая. По думите й в случай че вагоните са се запалили в по-късните часове на нощта, множеството пасажери са щели да спят. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР