В четвъртък вечерта Левски победи северномакдонския ФК Шкупи с 2:0

...
В четвъртък вечерта Левски победи северномакдонския ФК Шкупи с 2:0
Коментари Харесай

Ето кой е виновен за сблъсъците между феновете на Левски и полицията в Скопие

В четвъртък вечерта Левски победи северномакдонския ФК Шкупи с 2:0 в Скопие в първи дуел от втория квалификационен кръг на шампионата Лига на конференциите. Срещата обаче беше предшествана от извънредно неприятни и грозни подиуми. Полицията в Скопие е задържала 19 български почитатели за нарушение на публичния ред преди мача, оповестиха от Министерство на вътрешните работи в Северна Македония.

По информация на ведомството българите са показали нападателно държание към полицейски чиновници, командировани за запазване на реда на стадион „ Тодор Проески ”. Това се случило директно преди началото на срещата сред Шкупи и Левски.

„ От тях осем души за принуждение по време на спортната среща, двама за физическо нахлуване над полицейски чиновници, извършващи служебни дейности, и девет за нападателно държание по отношение на тях. След документиране на случая против тях ще бъдат импортирани съответни преписки ”, написа в формалната позиция на Министерство на вътрешните работи на районен съд Македония.

Феновете са арестувани в полицейско ръководство и след цялостното документиране на случая ще им бъдат формирани съответните преписки. По неофициална информация арестуваните в македонската столица наши сънародници са повече от 40. Медиите в западната ни съседка пък оповестяват за 15 арестувани българи.

Спортният публицист на NOVA  - Иван Бадев, отразяваше спортната среща. Той свидетелства за многочислени полицейски патрули към стадиона.

„ До конфликтите сред почитателите на Левски и полицията се е стигнало след провокация от страна на частната охранителна компания ”, описа сътрудника ни.

След срещата стотици българи останали на стадиона и отказали да изоставен в поддръжка на арестуваните ни сънародници.

„ Наложи се почитателите да събират финансови средства. Събраха 2900 евро, която да послужи за заплащане на санкциите ”, добави Бадев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР