В четвъртък вечерта излезе и втората част от противоречивото за

...
В четвъртък вечерта излезе и втората част от противоречивото за
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо: Разочарован съм от Тен Хаг, но не съжалявам за нищо

В четвъртък вечерта излезе и втората част от спорното за доста хора изявление на международната футболна звезда Кристиано Роналдо с журналиста Пиърс Морган. В нея португалецът продължи с рецензиите по адрес на сегашния си клуб Манчестър Юнайтед, мениджъра Ерик загар Хаг и управлението на отбора.

Той показа още, че не е сигурен дали ще на „ Олд Трафорд “ и след Световното в Катар, разкри за оферта от Саудитска Арабия, които е отхвърлил, като приказва и за най-големия си противник през годините – Лионел Меси.

Ето и най-важните акценти от втората част на изявлението му:

Относно това дали за него парите са по-важни или съревнованието:

„ Разбира се върховете, адреналинът. Но дано бъдем почтени, в последните години футболът доста се промени. Той от ден на ден ми наподобява като бизнес. Понякога и Джорджина ми споделя: „ Не разбирам за какво се държат с теб като с парче месо “. Аз и давам отговор: „ Да, това е правилно “. Но това е част от бизнеса, а сега всичко е бизнес “.

За демонстративното си овакантяване на „ Олд Трафорд “ преди края на мача с Тотнъм:

„ Честно казано скърбя за това. Може би или пък не, не знам. Трудно ми е да кажа на 100%, само че дано кажем, че скърбя. Но също по този начин се усещах предизвикан от треньора. Не може да ме пуска в игра за три минути. Съжалявам, не съм подобен състезател. Знам какво мога да дам на тима “.

За случката в края на мача с Райо Валекано през лятото:

„ Аз и още осем играчи си тръгнахме по-рано, само че те загатнаха единствено моето име... всички го направиха. Миналата година доста футболисти направиха същото. В този мач осем играчи го сториха, само че всички приказват единствено за черната овца, която съм аз. Напълно го разбирам. Добре, станалото-станало. Извиних се на треньора и за мен тази страница е затворена “.

За това дали се пробват да го изгонят от Юнайтед и за връзките му с мениджъра Ерик загар Хаг:

„ Останах с усещането, че той не разчита на мен, тъй като пропуснах предсезонната подготовка и би трябвало да очаквам своя късмет. Разбирам това. Но не виждам същото отношение към други играчи. Също по този начин разбирам, че когато поема нова работа, изключително в Манчестър Юнайтед, където ситуацията бе неприятно в последните години, евентуално има потребност да почисти къщата - дано го кажем по този начин. Но методът, по който подходи, методът, по който бе пресилено от пресата, евентуално е поради неприятната връзка посред ни. В началото разбирах треньора, тъй като пропуснах предсезонната подготовка, тъй че няма да играя. Но също така се случиха и други неща, за които хората не знаят и няма да укривам, че емпатията на треньора не е добра. Честно. Той не ме почита, само че нещата са такива, каквито са. Може би това бе повода да напусна стадиона в мача с Тотнъм “.

" I don't have respect for him, because he don't show respect for me. "

Cristiano Ronaldo says he experiences a lack of " empathy " from his Man Utd boss Erik ten Hag.

Watch live: | | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
За това, че не игра в дербито с Манчестър Сити:

„ Извинения, това са единствено извинения. Виждам доста неща, за които не желая да го подлагам на критика. Той може да има свое мнение за мен. Има право да избира играчите, които са най-подходящи за тима, почитам това, само че непрекъснато слушам извинения. Извиненията имат къси крайници и не може да се извиняваш непрекъснато. В това няма никакъв смисъл. Не искаш да ме пуснеш против Манчестър Сити в символ на почитание, само че по-късно искаш да вляза за три минути против Тотнъм, в това няма смисъл... Мисля, че той го направи преднамерено с цел да даде образец, че в националния тим или в някой различен клуб, в случай че треньор желае да ме пусне за 5 минути, когато някой е контузен или когато има потребност от мен, аз ще оказа помощ. Но тогава се усещах предизвикан, освен поради този мач, само че и поради нещата, които се случиха преди този момент “.

За изваждането му от групата за мача с Челси:

„ Смятам, че това беше тактика на клуба за реакция към мен. Бях доста, доста, доста, доста отчаян от връзката ми с Манчестър Юнайтед. Честно казано, в никакъв случай преди не съм имал проблем с различен клуб или различен треньор. А те ме наказаха за три дни, което считам, че бе доста. Това е срамно “.

" I'm not perfect... but suspend me for three days?

" For that, I think it's too much. "

Ronaldo says he was " very disappointed " when he was suspended by Manchester United.

Watch live: | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
За учудването на огромния му наследник, откакто бе изваден от състава на Манчестър Юнайтед:

„ Спомням си по какъв начин се прибрах вкъщи и Кристиано ме погледна и ме попита: „ Татко, няма ли да бъдеш на мача? “. Аз му отговорих: „ Не, тъй като от клуба ме наказаха за три дни “. Той се изсмя: „ Как по този начин ще те санкционират, като ти си най-хубавият състезател в света? “. Аз му споделих: „ Не, няма да играя, тъй като не съм се държал добре “. А той ме попита: „ Как по този начин не си се държал добре? “. От една страна се усещах добре, тъй като бях по-спокоен, само че в това време бях и доста отчаян. Да, скърбя, извиних се, не съм съвършен, направих неточност. Но да ме накажете за три дни за това, считам, че е прекалено много. А по-късно раздухаха всичко в пресата, което още повече ме разочарова. Не ми казвайте, че най-хубавите играчи, тези които желаят всичко, основните футболисти, би трябвало да играят по три минути. Стига, това е недопустимо след всичко, което твърдяха преди този момент, че ме почитат. За мен това не е почитание, по тази причина направих нещото, за което скърбя. Извиних се на съотборниците си за обстановката, написах същото и в „ Инстаграм “. Колегите ми знаят по какъв начин се усещах и се извиних, само че в това време не скърбя за нищо. Треньорът не сподели почитание към мен и по тази причина връзките ни са такива. Пред пресата споделя, че приказва с мен, бла, бла, бла, само че това са единствено думи за пред медиите, 100%. Ако ти не ме уважаваш, и аз няма да те почитам “.

Ще остане ли в Манчестър Юнайтед и след 1 януари:

„ Трудно ми е да кажа тъкмо в този момент, тъй като мисля главно за Световното състезание. Това евентуално ще е последното ми Световно, пето такова. Не знам какво ще стане по-късно, само че както постоянно съм казвал, почитателите вечно ще останат в сърцето ми. Надявам се те да са на моя страна, без значение дали ще се върна или не. Никой не е съвършен. Всички сме хора и минаваме през разнообразни епизоди. Аз съм човек и татко. Винаги ще си признавам грешките. Но сега ми е мъчно да кажа какво ще се случи след Световното. В момента мисля единствено за това и за националния тим на Португалия. Когато дойдох в Юнайтед, бях подготвен да оказвам помощ непрекъснато и за всичко. Да направя по този начин, че тимът да се конкурира с най-големите в света. Но това е мъчно, когато ти отсекат краката, не ти разрешават да блеснеш и не слушат препоръките ти. Смятам, че имам какво да съветвам клуба, тъй като трофеите са както самостоятелни, по този начин и групови. Мисля, че мога да оказа помощ доста, само че когато инфраструктурата не е добра... “.

Does Cristiano Ronaldo regret rejoining Manchester United?

Watch live: | | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
За получената оферта от Саудитска Арабия:

„ Да, истина е. Но в пресата не престават да пишат нелепости, че никой не ме желае, което не е правилно. А аз бях благополучен, бях стимулиран за мощен сезон с Юнайтед, само че те не престават да повтарят, че никой не желае Кристиано. Как няма да желаят състезател, който е вкарал 32 гола предходната година, в това число и в националния тим? “

. confirms to that he turned down a HUGE offer from Saudi Arabia, among many others.

" I was motivated to do a great season here. But they continue to repeat that nobody wants Cristiano. "

Watch live: |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
Защо е отказал офертата от Саудитска Арабия:

„ Трудно е, мъчно е. Но в това време мислех, че съм благополучен тук и ще вкарам доста голове. Все още го имам вяра. Знам, че съм задоволително добър да оказа помощ на националния тим и на Манчестър Юнайтед. Но, когато не чувстваш силата на своя страна, става доста мъчно. Да, рецензиите постоянно ще съществуват. " О, той е на 37, към този момент не е същият ". Но желая да видя дали някой различен може да поддържа същото равнище на тази възраст. Да, сега се усещам доста, доста добре. Вярвам, че ми следва ужасно Световно и съм физически и ментално подготвен “.

За продължителността на кариерата му и за това още какъв брой може да играе на високо равнище:

„ За мен това е малоумен въпрос. Какво споделят хората? Те не на същите, никой не е същият. Всеки ден остаряваме и това се отнася за всеки от нас. Нормално е. Трябва да се адаптираш, а аз считам, че няма различен, който да може да се приспособява по-добре на тази възраст. Не настоявам, че съм същият като на 20 години, тъй като не е правилно. Но аз се приспособявам, и съм задоволително интелигентен, с цел да зная своите мощни страни. Все още играя на най-високо равнище, отбелязвам голове и ще продължа да го върша, в случай че съм благополучен и с чисто схващане. Също по този начин и в случай че хората към мен ме поддържат, изключително треньорът, президентът и шефовете. Но когато усещаш отрицателна сила, е мъчно да бъдеш себе си, а с мен се случи тъкмо това. Всичко, което се приказва в последните месеци е отпадък и не е правилно. Казват, че са ми предложили това или това, доста президенти и шефове ме били отхвърлили. Това е безспорна неистина, тъй като това не се е случило. Има доста тимове, в действителност не доста, само че задоволително клубове, които желаят да ме имат, а аз не съм отишъл там единствено тъй като се усещам добре тук. Това е истината “.

За рецензиите, които го чакат по-късно изявление:

„ Те ме подлагат на критика, когато мълча, тъй че сигурно ще ме подлагат на критика още повече, когато приказвам. Но мога да се оправя с това, въпреки да знам, че ще отчайвам някои хора. На други пък може да се реванширам. Положението е такова, каквото е. Животът е сложен и има доста проблеми, с които да се оправяме. Аз ще продължа да се боря с хората, които не имат вяра в мен и ще им покажа, че бъркат. Трудно ми е, доста ми е мъчно да кажа, че няма да се завърна в Манчестър Юнайтед... само че дано забележим какво ще се случи. Както споделих и по-рано, почитателите постоянно са били зад мен и ще останат в сърцето ми. Когато се разхождам по улиците виждам пристрастеността и любовта на хората към мен, уважението им. Надявам се да не не помнят какво съм направил и какво ще продължа да върша. Манчестър постоянно ще остане на моята страна, без значение какво ще се случи. Благодаря за любовта, която ми дават от самото начало, даже и когато не играя. Дори и да ме подлагат на критика, те остават в сърцето ми. Благодаря за поддръжката и нека се забележим скоро “.

Каква ще е реакцията на Сър Алекс Фъргюсън по-късно изявление:

„ Не съм приказвал с него от месец, само че и той постоянно ме е подкрепял. Винаги ме е разбирал. Той по-добре от всеки в клуба знае, че Манчестър Юнайтед не върви по пътя, по който заслужава. Всеки знае това. Хората, които не виждат това, евентуално не желаят да го видят. Феновете, те са отговорът и пристрастеността към играта. Манчестър принадлежи на почитателите и те заслужават истината. Инфраструктурата не е добра и би трябвало да се промени “.

Очакванията му за Световното състезание в Катар:

„ Оптимист съм. Португалия има страховит треньор и добра генерация футболисти. Гледам напред и имам вяра, че ще стане прелестно състезание. Ще е тежко, извънредно мъчно, само че всичко е допустимо. Ще се борим до дъно “.

Cristiano Ronaldo reveals who he thinks will be Portugal's biggest competition in the World Cup, plus he gives his verdict on how he thinks England will do.

Watch live: | | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
Дали ще се откаже, в случай че Португалия завоюва Световната купа?

„ Да, отхвърлям се, на 100% “.

За цялостното осъществяване на Световното състезание в Катар:

„ Всички национални тимове и всички хора би трябвало да бъдат приветствани в Катар и чакам прекрасен шампионат, в случай че би трябвало да съм почтен. Смятам, че в Катар са подготвени. Странно е да играем по това време на сезона, само че това е тип предизвикателство. Така считам. Чувствам се добре и чувствам позитивна сила “.

" We should focus only on football, the competition. For people to enjoy. "

Ronaldo thinks the moral debate around the World Cup taking place in Qatar should be left alone.

Watch live: | | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
За своя максимален противник през годините - Лионел Меси:

„ Той е необикновен футболист. Магьосник. Топ. С него разделяме сцената към този момент 16 години. Представяте ли си, 16 години! Отношенията ни са прелестни. Не сме другари, не си вървим на посетители и не си приказваме по телефона. Но като противник, той е човек, който доста почитам. Харесвам и по какъв начин той приказва за мен. Дори и нашите съпруги също имат взаимно почитание. И двете са от Аржентина. Какво да кажа за Меси? Той е страховит човек, който прави невероятни неща във футбола “.

" The best player you've ever seen? Excluding yourself? "

Piers Morgan asks Cristiano Ronaldo his true feelings about Lionel Messi as a player and a person.

Watch live: | | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
Кой би трябвало да завоюва Висшата лига тази година:

„ Предпочитам Манчестър Юнайтед, само че в случай че не успее, дано е Арсенал поради методът, по който играят. Харесвам техния тим, одобрявам треньора. Смятам, че имат добър състав. Ако Манчестър не е първенец, ще се веселя да е Арсенал “.

BREAKING: Cristiano Ronaldo tells Piers Morgan Arsenal are his title favourites (sort of).

Watch live: | | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
За проектите му за пенсиониране:

„ Искам да играя още две години, може би три. Това е максимумът. Искам да завърша на 40. Това е добра възраст. Но не знам, не мога да виждам в бъдещето. Понякога планираш едно, а животът взема решение друго. Животът е динамичен и не знаеш какво ще се случи “.

" I want to play 2-3 years more. "

Cristiano Ronaldo tells Piers Morgan he'd like to hang up his football boots at 40 - plus he denies being the reason Tom Brady came out of retirement. | | | |
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР