В четвъртък преди обяд в повечето места ще настъпи временно

...
В четвъртък преди обяд в повечето места ще настъпи временно
Коментари Харесай

Прогнозата на синоптиците: Отново валежи, гръмотевици и градушки

В четвъртък преди обяд в множеството места ще настъпи краткотрайно прекъсване на преваляванията и скъсване на облачността до слънчево. След обяд и до среднощ още веднъж на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици . В обособени региони преваляванията ще са интензивни, вероятни са градушки.
 
Ще духа до сдържан, в Североизточна България - и краткотрайно мощен, северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 24 и 29 градуса.
 
 Gulliver/Getty Images

В планините облачността ще е по-често забележителна . На доста места, основно в следобедните часове, ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще доближи до 18 градуса, на 2000 м - към 12 градуса.
 


По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и на доста места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици . Ще духа до сдържан, по северното крайбрежие - и краткотрайно мощен, северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в период от 25 до 28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса , вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.-->
 
 Gulliver/Getty Images

В петък и в събота тук-там в страната, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони - интензивни превалявания , съпроводени и с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вероятността за обилни количества понижава, само че въпреки всичко на изолирани места, основно в Северна България и Рило-Родопската област, са вероятни местни краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв.м.
 
 ThinkStock/Getty Images

Преди обяд, основно в югоизточната половина от страната, ще има и слънчеви часове. Температурите едва ще се покачат , само че въпреки всичко ще се задържи относително хладно за интервала, с преобладаващи оптимални температури сред 26 и 31 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР