В четвъртък (26 октомври) в 12:00 ч. ще се проведе

...
В четвъртък (26 октомври) в 12:00 ч. ще се проведе
Коментари Харесай

Лечков: В четвъртък ще решим кой ще бъде селекционер

" В четвъртък (26 октомври) в 12:00 ч. ще се организира Изпълком. Там ще се реши кой ще бъде селекционер. С тази задача е претрупан Георги Иванов, който води диалози за нов треньор, тъй че ви апелирам за малко самообладание ". Това разкри вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред Българска национална телевизия по отношение на предстоящата промяна на селекционера на България Младен Кръстаич.


" Лъвовете " се показаха доста едва в квалификациите за Евро 2024 под управлението на Кръстаич и той съвсем несъмнено ще бъде заменен през идната седмица. " За мен са значими футболистите, а не толкоз треньора. Той би трябвало да има престиж и добра визитка. Колко имена изхабихме поради слабата игра на футболистите? И Стоичков, и Пенев, и Хубчев, Мъри също беше селекционер. Играчите просто би трябвало да знаят, че когато дойдат в националния тим би трябвало да се " сбият ". Никого няма да караме принудително да става треньор. Имахме и очаквания за Кръстаич, само че не се получиха нещата ", сподели Лечков.

Лечков разяснява и провокиралите скандал свои думи, в които съобщи, че художествената гимнастика, битката и волейболът също нямат триумфи. " Дадох образец, че другите спортове се финансират от страната. За едните тя е майка, за футбола е мащеха. Ние сме най-голямата и в същото време най-независима и богата организация. Футболът се оправя самичък. Всички играчи, които идват в националния тим са обгрижени и в по-голямата част от клубовете си получават заплатите в точния момент. Работата на БФС е да управлява тези неща ", сподели вицепрезидентът на БФС.

За следващ път Лечков посочи, че управлението на БФС няма виновност за положението на футбола в България. " Ние сме подредили къщичката на футбола. Направихме и база. Нашата работа не е да седим по терените, това е задача на лицензираните треньори, на техническите шефове и на притежателите на клубовете. Аз бих поел виновност и да подам оставка, само че кажете ми къде вие откривате моя или наша неточност? Разбирам го всичкото това неодобрение. Аз постоянно след мачовете стоя пред камерите и още преди 15 години споделих, че нямаме задоволително класа. Ако имаме мощно вътрешно състезание, от което футболистите излизат и се осъществят на открито, тогава ще имаме и добър народен тим ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР