В чешкия град Бърно почина Петр, мъжът, който летя чак

...
В чешкия град Бърно почина Петр, мъжът, който летя чак
Коментари Харесай

Петр, който прелетя 12 000 км, за да се излекува от рак с жабешка отрова, почина в адски мъки, крещейки: Искам да живея, моля ви!

В чешкия град Бърно умря Петр, мъжът, който хвърча чак до Перу, с цел да търси лекуване от рака. Историята на младежа трогна десетки хора освен в Чехия, само че и по целия свят, които четяха блога му и се молеха той да живее.

Петр Хубела боюва дълги месеци с нападателна форма на рак - страда от нехочкинов лимфом. След като в един миг лекарите подвигат ръце от него, той прочита за шаман в Перу, който лекува рак и взема решение да се насочи при него.



„ Мислех, че ще бъда в джунглата, в бунгала, на цялостно успокоение. Вместо това се озовах в гръмък град, хората ходеха на всички места напрегнати, с мобилни телефони в ръцете, също като при нас. В центъра се срещнах с двама помощници на шамана от Ню Йорк, бяха лекари, разпитваха ме за всичко. Накрая се разбрахме, че ще преминавам през детоксикиращи церемонии. Например камбо – вкарване на жабешка отрова под кожата, пушенето на специфичен тютюн мапачо или пиенето на напитка от лианата на смъртта”, спомня си в тези дни Петр.

Малко преди гибелта му приятелката му Симона разказва на страницата си във Facebook отблъскващ роман за последните часове на обичания си.

" Той е под въздействието на опиатите, тъй като търпи безчовечен болки, доста е отпаднал. Спи съвсем от самото начало, разсъни се, споделя ми две думи и отново го унася. Сложиха го на опиати след вчерашната нощ, която беше доста сериозна. Започна да се души, не можеше да диша, не можеше да приказва, само че съумя да си поеме въздух в един миг и се разкрещя: " Не желая да умря, апелирам ви, желая да пребивавам! " Това беше най-страшната нощ в живота ми ", написа Симона.



Няколко часа след гибелта тя се обръща към обичания мъж: " Благодаря ти, Петенце, всички знаем, че би трябвало да ценим живота си, ти ни даваше сили и ни потвърди, че човек може да се оправи в действителност с всичко! "

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР