В Бюджетната комисия към Народното събрание влиза въпросът с освобождаването

...
В Бюджетната комисия към Народното събрание влиза въпросът с освобождаването
Коментари Харесай

Бюджетната комисия обсъжда нулевата ставка ДДС за ваксините срещу COVID-19

В Бюджетната комисия към Народното събрание влиза въпросът с освобождението на имунизациите против COVID-19 от Данък добавена стойност. Промяната в закона ще се гледа на второ четене.
Ваксинацията ще бъде доброволна и безвъзмездна за хората, което значи, че ще бъде платена от бюджета, напомнят от Българското национално радио.

Новите правила са признати единомислещо от всички държави-членки в Европейския съюз, въз основа на предложение на Европейска комисия, оповестиха преди два дни от Брюксел. Мерките ще разрешат на страните от Европейски Съюз да вкарат краткотрайно освобождение от Данък добавена стойност за ваксини и комплекти за тестване, продавани на лечебни заведения, лекари и физически лица, както и за тясно свързани с тях услуги. Мярката е в действие до 31 декември 2022 година

Понастоящем страните членки могат да ползват понижена, само че не и нулева ставка на Данък добавена стойност върху продажбите на ваксини, а за комплектите за тестване не е допустимо даже облагането с понижена ставка. Съгласно изменената инструкция страните членки ще могат при предпочитание да ползват понижена или нулева ставка за ваксини и комплекти за тестване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР