В бюджета на МРРБ за 2021 г. са предвидени 111

...
В бюджета на МРРБ за 2021 г. са предвидени 111
Коментари Харесай

Допълнителни 111 милиона лева за ремонти на пътища догодина

В бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2021 година са планувани 111 млн. лева повече за настоящ и поддържане на републиканската пътна мрежа, в сравнение с през 2020 година Това оповестиха от министерството, представени от. Така единствено пътната организация ще разполага с близо 250 млн. лева, без да се броят парите, които се отпускат целево от централния бюджет.
262 млн. лева се планува следващата година да бъдат вложени в подсилване на пътни сектори, наранени от геодинамични процеси. Догодина ще продължи работата по огромните пътни планове, измежду които са автомагистралите “Хемус ”, “Струма ” и “Европа ”, Велико Търново - Русе, околовръстното шосе на София и пътят Видин - Ботевград. През тази година са ремонтирани 618 км републикански пътища, 58 км са на заключителен стадий. Бе стартират и ремонтът на близо 100 км от автомагистрала “Тракия ” сред Чирпан и Стара Загора, които са в неприятно положение и където скоростта на придвижване бе лимитирана дълго време на 90 км в час. Част от едното платно към този момент е ремонтирано, а работата ще продължи и през 2021 година Подновена е маркировката на 1744 км, поставени са 1421 км нови мантинели и към 15 800 пътни знака.
 Възстановява се придвижването по Е-79 сред Ребърково и Лютидол Възстановява се придвижването по Е-79 сред Ребърково и Лютидол
От през днешния ден за всички типове транспортни средства се възвръща придвижването по сектора от път I-1 (Е-79) сред Ребърково и Лютидол. Очаква с...
В ремонт са 986 км републикански пътища, а от началото на мандата на държавното управление до момента са оправени близо 2100 км. Изградени са 78 км напълно нови пътища, други 172 км се вършат сега. От бюджета за тази година бяха отпуснати близо 760 млн. лева в допълнение за ремонт и създаване на пътища. Близо една трета от сумата отива за оправяне на автомагистралите “Хемус ”, “Тракия ”, “Люлин ” и “Струма ”. За настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа са заделени 367 млн. лева Парите ще отидат за предпочитани пътни сектори, нуждаещи се от незабавни аварийно-ремонтни действия, с цел да се увеличи пътната сигурност. 49,5 млн. лева са за подсилване на свлачища по пътищата. Такива имало на 74 сектора и трябвало да се работи бързо, с цел да не се заплашва сигурността на пътуващите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР