В бюджета, изготвен от служебното правителство, има няколко грешки и

...
В бюджета, изготвен от служебното правителство, има няколко грешки и
Коментари Харесай

Лидерът на КНСБ: В бюджета има грешки за милиарди левове

В бюджета, направен от служебното държавно управление, има няколко неточности и подценени цифри, които са съществени – става въпрос за милиарди, разяснява водачът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него финансовите разноски са надписани.

„ Заложени са малко над 10 милиарда лв., в случай че България в никакъв случай не е изпълнявала повече от 7 милиарда и половина финансови разноски, а предходната година изпълнихме 5,5 милиарда при планувани 8,2 милиарда “, означи той. Синдикалистът счита, че има най-малко 2-3 милиарда буфер, който би трябвало да бъде отстранен.

По същия метод съгласно него стои и въпросът за издръжката на министерствата и ведомствата – най-малко милиард и половина най-малко са повишени. В същото време заплатите и разноските за заплати са подценени.

Лидерът на КНСБ твърди, че са подценени и данъчните доходи.

„ С близо 20 милиарда ще нарасне брутният артикул, нормално към 40 % от брутния артикул са данъчните доходи “, изясни той.

„ Аритметиката демонстрира, че би трябвало данъчните доходи да пораснат със 7-8 милиарда, а те порастват с 5 милиарда “, даде образец Димитров.

Според него нещата могат да бъдат уравновесени по няколко метода – с нарастване на събираемостта на данъчните доходи или с преструктуриране на налозите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР