В Бургас днес стартира 23-то издание на международната регата Кор

...
В Бургас днес стартира 23-то издание на международната регата Кор
Коментари Харесай

45 яхти участват в международната регата Кор Кароли“

В Бургас през днешния ден започва 23-то издание на интернационалната регата „ Кор Кароли “. Състезанието ще се организира по маршрут: пристанище Бургас – Марина „ Диневи ”, Свети Влас – пристанище Варна.

Регатата е основана в памет на кап. Георги Георгиев – първият българин-самотник, обиколил земното кълбо с яхта през 1976 – 1977г. От основаването си през 2001 година до момента, регата “Кор Кароли ”, носеща името на яхтата на кап. Георги Георгиев, с която той реализира своето корабоплаване, се е наложила като най-зрелищното съревнование за килови яхти, провеждано в България. Офшорният темперамент на стадиите е инспекция за издръжливостта и спортните качества на състезателите и техните лодки, което е същинската гаранция за високия интерес към събитието.

Финала на тазгодишното издание на регата е съчетано с изпращането на видния български ветроходец – Павлин Надворни, който на 15 август в 19:00 часа ще отплава от Морска гара Варна, с цел да вземе присъединяване в околосветската регата за самотници „ Global Solo Challenge ”.

Общо 45 яхти вземат участие в атрактивната конкуренция. Тази заран бе даден старт на първата крайбрежна гонка с дестинация Бургас-остров Свети Иван и яхтеното пристанище на Свети Влас. Утре гонките ще стигнат до Варна. Общо 100 морски благи е дистанцията на надпреварата, разграничено на няколко стадия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР