В брачната си нощ 34-годишната Сафаа била изнасилена от съпруга

...
В брачната си нощ 34-годишната Сафаа била изнасилена от съпруга
Коментари Харесай

Мъжът ми беше ангел, но ме изнасили, докато бях бременна

В брачната си нощ 34-годишната Сафаа била изнасилена от брачна половинка си. Нападението я оставя с пострадвания в слабините, китката и устата.

„ Имах менструация и не бях подготвена да върша секс тази вечер”, споделя тя пред BBC, представени от БЛИЦ.

„ Съпругът ми намерения, че заобикалям да имам интимни връзки с него. Преби ме, постави ми белезници, намордник и ме изнасили”.

Първоначално Сафаа отказала да подаде сигнал в полицията против брачна половинка си от боязън от обществено отменяне. Такива случки са нормални в Египет.

Културата на обвинение на жертвите е публикувана в патриархалното общество, изключително в случай че потърпевшите са дами.

Повратният миг настава през април, с ефирен сериал, наименуван „ Люлката на Нютон”, излъчен по време на мюсюлманския пост Рамадан. В един от епизодите има сцена, в която мъж изнасилва брачната половинка си.

За стотици дами това разсънва контузиите, само че и храброст да се борят. Първо споделят станалото с тях в обществените мрежи.

След няколко седмици онлaйн се появяват стотици свидетелства, в това число над 700 на страница във Facebook, наречена „ Speak Up”.

„ Той беше ангел. Една година след нашия брак бях бременна и щях да раждам”, споделя една от жертвите на принуждение. „ Скарахме се за нещо нищожно и той реши да ме накаже. Изнасили ме. Получих импровизиран аборт.”

Сега дамата, която се споделя Сана, води самотна борба за бракоразвод и към този момент живее разграничена от брачна половинка си, само че продължава да скърби за бебето си.

Все повече дами в патриархалната мюсюлманска страна нарушават мълчанието за половото принуждение след брака. Тема, която до неотдавна беше табу. Сега те приканват за промени в правната система, с които да се инкриминира изнасилването в фамилията.

Насилието над дамите се трансформира в гореща тематика в мюсюлманския свят, като митинги на потърпевши има в доста страни, в това число и прилежаща Турция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР