В болниците вече поемат дежурства част от мобилизираните лекари, които

...
В болниците вече поемат дежурства част от мобилизираните лекари, които
Коментари Харесай

В Гърция се редят на опашки за бустерна доза

В лечебните заведения към този момент поемат наряди част от мобилизираните лекари, които заместват медиците под карантина.

Опашки от искащи слагането на бустерна доза ваксина против Covid-19 се извиха в Гърция на фона на прогнози за внезапен спад на броя на инфектираните в границите на две седмици.

На опашките се редят главно хората над 60 години, които от идната седмица ще заплащат санкция от 100 евро на месец. Правителството разисква да приложи наложителна ваксина и на хората на възраст от 50 години на горе.

Надежда за спад на инфектирани и приети в болница даде изказване на заместник-министърът на опазването на здравето Мина Ганга.

„ Вървим към края на пандемията. Въпрос на няколко седмици е. Връщаме се към естествен живот. “

Лекарите предлагат самообладание и прецизно съблюдаване на ограниченията. Според експертите в лечебните заведения няма нито един пациент, приет в болница с разновидността Омикрон, в Гърция към момента тежките случаи са резултат от заразяване с вид Делта.

За ден от 50 хиляди новорегистрираните случаите понижиха на 30 хиляди, като областите Атика и Солун още веднъж са с висока интензивност на вируса, добавя БНР.

Родители, които не позволяват децата си на учебно заведение, тъй като не желаят да ги тестват, ще бъдат съдени, според промени в наказателния закон, предизвестяват от прокуратурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР