В Белозем се организира Национален ученически конкурс за словесно творчество,

...
В Белозем се организира Национален ученически конкурс за словесно творчество,
Коментари Харесай

Фестивал на белия щъркел провеждат в Белозем

В Белозем се провежда Национален училищен конкурс за словесно творчество, рисунка и снимка на тематика: „ Животът на един щъркел “. В състезанието могат да вземат участие деца от 5 до 18 години в три възрастови групи. Краен период за подаване на творбите е 1 май 2018 година.

Организаторите на състезанието са детското онлайн списание „ Щъркел “, ОУ „ Гео Милев “, католическа черква „ Свети Франциск от Асизи “ и кметството на село Белозем с партньорството на Федерация „ Зелени Балкани “.

Наградите ще са разпределени  в трите категории: словесно изкуство, рисунка и снимка като за спечелилия ще има специфична премия. По традиция фестивалът се организира през месец  май всяка година. С най-хубавите рисунки ще бъде направена  галерия, а творбите на всички участници в състезанието ще бъдат оповестени в списание  „ Щъркел “. Ще има специфични награди от всички уредници.

Повече детайлности за състезанието могат да бъдат открити на страницата на онлайн списанието,,Щъркел ”.

Фестивалът се организира за първи път през  2005 година. Село Белозем е оповестено за Европейско село на Белия щъркел от немската фондация   " ЕВРОНАТУР ". Основната цел на мероприятието е да насърчи общуване на хората с дивата природа както и да притегли повече туристи.

През 2012 година Белозем беше хазаин на интернационална среща на Европейските села на белия щъркел. Има  още 14 села в цяла Европа,които имат колонии от щъркелови гнезда.

По време на тазгодишния фестивал участниците и гостите ще могат да се насладят на осъществяванията на локалните фолклорни групи от цялата община Раковски. Гостите също по този начин ще могат да си купят сувенири, направени от локални занаятчии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР