В бежански лагер в северната част на окупирания Западен бряг

...
В бежански лагер в северната част на окупирания Западен бряг
Коментари Харесай

Палестинци влязоха в сблъсък със собствените си сили за сигурност в бежански лагер на Западния бряг

В бежански лагер в северната част на окупирания Западен бряг избухнаха сражения сред палестинците и личните им сили за сигурност, оповестиха палестинските управляващи, вследствие на което 25-годишен палестинец е умрял, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Размириците подчертаха провокациите, пред които е изправена палестинската полиция, опитваща се да наложи ред.

На друго място в окупираната територия, покрай Бейт Хагай, еврейско населено място по хълмовете южно от огромния палестински град Хеброн, израелските сили за сигурност гръмнаха палестинец, който съгласно тях се опитал да блъсне с колата си бойци на боен контролно-пропускателен пункт, като блъснал и леко ранил един боец, оповестиха управляващите.

Палестинската полиция влезе в бежанския лагер в Тулкарем, откакто жителите се обърнаха към Палестинската автономност с молба да отстрани металните улични бариери, сложени от локални бойци, които блокират достъпа до домовете и учебните заведения, съобщи представителят на палестинската работа за сигурност Талал Дуейкат.

След като полицията разчистила улиците, сподели Дуейкат, палестински бойци разкрили огън пред седалището на управляващите в Тулкарем. Полицията реагирала, " с цел да овладее обстановката ", добави той.

Палестински чиновник по сигурността в Тулкарем, поискал анонимност, съобщи, че 25-годишен палестински гражданин, който не е взел участие в борбата, е попаднал в пресечен огън и е бил погубен.

Войнстващата формация " Хамас " осъди гибелта на младия мъж. Палестинските сили за сигурност обявиха, че водят следствие.

В градовете в северната част на Западния бряг, намиращи се под ръководството на Палестинската автономност, опитите на палестинските сили за сигурност да възстановят надзор провокираха гнева на непокорните бойци, които осмиват непопулярната власт и нейния водач, президента Махмуд Абас, като съратници на Израел. Палестинската автономност управлява полуавтономни области в окупираната от Израел територия.

Дори откакто сраженията в лагера Тулкарем затихнаха, обстановката остана напрегната, осведоми АП. Началникът на полицията в близкия град Дженин, бригаден военачалник Аззам Джебара, съобщи, че управляващите изпращат полицейски подкрепления в Тулкарем.

От началото на тази година до момента на Западния бряг 180 палестинци са били убити от израелски огън, сочат данни на Асошиейтед прес. През същия интервал към 30 души са били убити при палестински набези против израелци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР