В баварския Мисбах и в разположените в щирийските Пьолстал, Хоентауерн

...
В баварския Мисбах и в разположените в щирийските Пьолстал, Хоентауерн
Коментари Харесай

Такова Чудо Не Е Било! Тотален Снежен Блокаж! По Пътищата Е Същински Ад, Обявиха Извънредно Положение!

В баварския Мисбах и в разположените в щирийските Пьолстал, Хоентауерн и Пустервалд беше оповестено бедствено състояние.

В Баварските Алпи е в действие най-високо предизвестие за заплаха от лавина. Съществува риск от чупенето на клони или даже рухване на дървета поради мокрия сняг. Всички локални поданици и туристи са предизвестени да останат на сигурни места, да одобряват съществено предизвестията на управляващите и да се въздържат от ненужни действия навън.

В Австрия е мобилизирана армията да оказва помощ за разчистването на снега от постройките. Хората се приканват да махат снега от покрива на къщите си, тъй като се чака да падне рекордно количество нов сняг. Прогнозите са за над 1,5 метра в градовете, а в планините новият сняг може да надвиши и 3 метра тук-там.

В провинция Щирия чиновници на Австрийските железници безусловно изравят от снега дива коза и по този начин ѝ избавят живота. Животното е било затрупано от разчистен от релсите сняг. Видеото стана шлагер в интернет през днешния ден.

Заради изобилния снеговалеж, който провокира транспортен безпорядък в елементи от Германия и Австрия, управляващите затвориха пътища и анулираха пътувания на влакове поради заплаха от лавини, а някои летища оповестиха за анулирани полети поради неприятното време.

Австрийската железопътна компания Йо Бе Бе (OeBB) разгласи, че няколко влака са били анулирани поради риск от лавини.

Регионалните управляващи в Залцбург предизвестиха да не се карат ски отвън пистите, също поради заплаха от отделяне на лавини, които могат да обиден пътища и жп линии.

През идващите дни се чака изобилните снеговалежи в Германия, Австрия и Швейцария да продължат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР